Angele Merkel: ''Kapadokya muhteşem bir yer''

 Ürgüp’e gelen Başbakan Merkel, bakanlık tarafından hazırlanan 'Hoşgeldiniz' balonuyla karşılandı. Merkel "Vaktim olsa, Kapadokya’da da uzun süre kalsaydım ve Türkiye’nin her yerine gidebilseydim. Kapadokya beni çok heyecanlandırdı" dedi. Almanya Başbakanı'na Kapadokya Halıcılar Deneği tarafından Hazreti İsa'nın havarileriyle son yemeğini tasvir eden ipek halı hediye edildi. Merkel, kendisine halıyı veren Ahmet Akif Öztoprak ve Sefa Yıldırım’a teşekkür edip, ilgiyle inceledi. 

2013’TE YÜZDE 10’LUK ARTIŞ BEKLİYORUZ

 

Heyette bulunan TUI Türkiye Temsilcisi Hüseyin Baraner, Merkel’e “2012 yılında ülkemize 5 milyon Alman turist geldi. Bu yıl en az yüzde 10’luk bir artış bekliyoruz. Kapadokya olağanüstü güzellikte bir destinasyon ama çok farklı destinasyonlar var. Antalya’yı, Alanya’yı, Bodrum’u, Marmaris’i mutlaka görün. Türkiye ile Almanya turizm üzerinden büyük bir dostluk köprüsü kurdu. Artık ayrılamayacak kadar bir araya geldik, iki toplum turizm üzerinden büyük dostluklar kurdu. Bunun yanında müşterek birçok insanımız da müşterek iş yapıyor” dedi.

GÖBEK ADI, KAYSERİ’DE YAŞAYAN AZİZEDEN GELİYORMUŞ

Merkel’in profesyonel rehberliğini yapan Atilla Nilgün ise TurizmGüncel’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Sayın Başbakan ile Hilton Oteli’nde konaklama yaptık. Göreme Açıkhava Müzesi’ni ziyaret etti. Göreme’nin içinde birçok kilise var ama biz Karanlık Kilise’yi gezdik. Tekrar bir yürüyüşle Tokalı Kilise’ye gittik. Gazetecilerle buluştuk. Zelve üzerinden Ürgüp’e doğru, Nevşehir’in içinden geçerek Gülşehir’e gittik. Gülşehir’de Yunannes adlı kiliseyi gezdik. Oradan da havalimanına geçtik. Ben kendisine havarilerin Türkiye’deki iz ve yolunu gösteren bir harita hediye ettim. Kendisi Hatay, Adana, Mardin’i sordu. Sayın Merkel’in göbek adı Dorothea, Kayseri’de zamanında yaşayan bir azizenin ismi. Büyük bir ihtimalle, göbek adı Kayseri’deki azizeden geliyor. Kendisiyle ilgili bir hayat hikayesi anlattım ve inanılmaz hoşuna gitti. Mutlu bir şekilde ayrıldı. Kendisi çok memnun ayrıldı. İnanıyoruz, daha uzun vadeli kesin bölgeye gelecektir."



Turizm Güncel