Almanya Başbakanı Angele Merkel Kapadokya da ki tarihi ve doğal güzelliklerle Kiliseleri ziyaret etti.Kapadokya Bölgesine hayran kalan Alman Başbakan Merkel 'e Turizm ve Kültür Bakanı Ömer Çelik Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş,Nevşehir Milletvekilelri ile avanos Belediye Başkanı Dr.Mustafa Körükcü,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan çok sayıda koruma eşlik ettiler.

Merkel, sabah 08.00'da Avanos ilçesinde konakladığı Kapadokya Hilton Otel'den çıkarak, Göreme Açık Hava Müzesine hareket etti. Göreme Açık Hava Müzesi girişinde üzerinde ''Kapadokya'ya hoşgeldiniz'' yazan bir sıcak hava balonundan Merkel'in bulunduğu araca gül atıldı.

Müzeyi gezen Merkel'e Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ile Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu eşlik etti.

Almanya Başbakanı Merkel, burada bulunan Karanlık Kilise'yi de ziyaret etti. Merkel, kilisedeki Hz. İsa'nın yer aldığı freskleri ilgiyle inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Müzeden ayrılan Merkel'e, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, yöreye özgü halı hediye etti. Bir süre Cingil ile sohbet eden Merkel, Kapadokya'yı çok beğendiğini ifade ederek, ''Burayı çok sevdim. Gelmeyi çok istiyordum. Bugün geldim. Kapadokya muhteşem bir yer'' dedi.


Belediye Başkanı Cingil ise Kapadokya'nın tüm dünyaya ait olduğunu belirterek, Merkel'i yine beklediklerini söyledi. Almanya Başbakanı Merkel, daha sonra müzenin yakınındaki Tokalı Kilise'sini ziyaret etti.

Bu arada Almanya Başbakanı Merkel'in müze gezisi sırasında Alman korumalar, basın mensuplarının önüne bir halat çektiler. Bu sırada basın mensupları ile Alman korumalar arasında arbede yaşandı. Daha sonra Türk korumaların araya girmesiyle halat kaldırıldı.

Merkel'in Kapadokya gezisi tamamlayarak Nevşehir den ayrıldı.