Berlin'deki 20. Federal Almanya Turizm Endüstrisi (BTW) Zirvesi'ne katılan Almanya Başbakanı Angela Merkel, burada Türk turizmcileriyle sohbet etti.
Türkiye turizmi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Merkel, 3 sene önce geldiği Kapadokya'yı çok sevdiğini ve yeniden ziyaret etmek istediğini ifade etti.

Federal Almanya Turizm Endüstrisi Zirvesi (BTW), sonrası Türk turizmciler Hüseyin Baraner ve Çetin Gürcün ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Angela Merkel, Türkiye'yi ve Kapadokya'yı çok sevdiğini, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediğini ifade etti.

''KAPADOKYA'YI ÇOK SEVDİM'' diyen Merkel: "Yakın zamanda Kapadokya'ya gitmek istiyorum" dedi.

Baraner, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ile Merkel'in konuşma yaptığı toplantı sonrası Merkel ile kısa bir süre sohbet ettiklerini kaydeden Baraner, "Sayın Merkel sohbetimizde 'Türkiye'yi çok sevdiğini ve Kapadokya'yı çok beğendiğini, yakın zamanda yine ziyaret etmek istediğini' söyledi" diye konuştu. Baraner ayrıca, turizmdeki düşüşleri soran Merkel'in, sonbahar satışlarında Türkiye'nin Almanya'da üçüncü sırada yer aldığı cevabını vermeleri üzerine, "Bunu duymaktan mutlu oldum'' dediğini aktardı.

‘TÜRKİYE İÇİN YAPABİLECEĞİ HER ŞEYİ YAPTIK' 

Türkiye'de yaşanan bütün olumsuz olaylara rağmen vatandaşlarına Türkiye'ye gitmeyin'uyarısında bulunmadığını belirten Angela Merkel, "Türkiye için yapabileceğimiz her şeyi yaptık" ifadesini kullandı.

Hüseyin Baraner, Almanya Başbakanı'nın zirvede dünyanın birçok ülkesinden davetliler bulunmasına rağmen kendilerine gösterdiği ilgiden mutluluk duyduklarını belirtirken, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün ise Merkel'in kendileri ile özel olarak ilgilendiğini ve çok olumlu mesajlar verdiğini belirtti. Gürcün, sığınmacılar için yaptıklarından dolayı takdirlerini dile getirdikleri Merkel'e, "Turizmciler olarak kendilerini Türkiye'de ağırlamaktan büyük şeref ve mutluluk duyacaklarını" ifade ettiklerini söyledi. 

Kaynak: Turizm Güncel

http://turizmguncel.com/haber/merkel'den-turkiye-ve-kapadokya-mesaji-h29228.html