Amerikalı turistler bu sezon Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabasına gelen ilk turist kafilesi oldu. İlk olarak Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk'ü makamında ziyaret eden Amerikalı bir grup turist daha sonra kasabada düzenlenen bir düğüne misafir olarak izlediler. Düğünde Beldenin yöresel oyunlarını oynayıp düğün adetlerini yerinde gördüler. Düğün töreninden sonra turistlere yöresel yemekler ikram edildi.

Çat kasabasında bir çiftin düğün merasimine de katılan Amerikalı turistler zil takıp göbek attılar...

Amerikalı turistler “Düğün başlayınca müzik ritminde kendimizi tutamadık. Çat kasabasında düzenlenen düğün merasimine katılanların yöresel dansından çok etkilendik. Saolsunlar bizleride aralarına aldılar, unutamayacağımız bir gün geçirdik ve çok eğlendik. Gördüklerimizi bütün arkadaşlarımıza anlatacağız. Onları da mutlaka buraya gelmesini tavsiye edeceğiz” dediler.

Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk te yaptığı açıklamasında, bugün beldemize konuk olan Amerikalı turist kafilesine Türk milletinin misafirperverliğini gösterdik. Kendilerine yöresel lezzetlerimizden Kabak çekirdeği ve kuru üzüm ikram ettik. Burada düğün merasimimize katıldılar. Beraber oyun oynadık, oyunlar oynattık. Yöresel oyunlarımızı oynadılar. Adetlerimizi gördüler. Oynamaya çalıştılar. Bende elimden geldiği kadar tercüman olmaya çalıştım. Onların telaffuz edemediği kelimeleri tercüme etmeye çalıştım" diye konuştu.