Dünyanın en iyilerini belirleyen ve küresel turizm endüstrisinin en önemli etkinliklerinden biri olan The International Hotel Awards 2016’da da parlayan yıldızları belirledi. Turizm sektörünün farklı disiplinlerinden uzmanların, toplam on yedi kategoride kapsamlı kriterlerle yaptığı titiz eleme sonucu argos in Cappadocia, ‘Türkiye’nin En Güzel Küçük Oteli’ 5 Yıldız ödülüne layık görüldü.

Değerlendirme kapsamında her kategoride önce ulusal sonra bölgesel ve ardından küresel ödül sahipleri belirleniyor. Asya&Pasifik, Arabistan&Afrika, Amerika, Karayipler, Avrupa ve Britanya bölgelerinde, uzmanlar tarfından belirlenmiş yüksek standartları karşılayan otel ve turizm şirketleri arasında yapılan değerlendirmeler sonucu bölge kazananları, dünyanın en iyileri olmak üzere tekrar oylanıyor. argos in Cappadocia ulusal ve bölgesel değerlendirmede ödüle hak kazandı.


Argos in Cappadocia geçtiğimiz yıl da International Hotel Awards tarafından ‘En Güzel Otel’ ve ‘Sürdürülebilir Otel’ kategorilerinde 5 Yıldız Ödülü’ne layık görülmüştü.


Turizm dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan International Hotel Awards ve ödül sahipleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgiye http://ihotelawards.com/ adresinden ulaşmak mümkün.

 

Argos in Cappadocia hakkında:

Uçhisar Köyü’nün Uçhisar Kalesi ile Güvercinlik vadisi arasındaki yamaçlarında, antik köyün içinde yer alan argos in Cappadocia, binlerce yıllık kalıntılardan, mağaralardan, yeraltı tünellerinden inşa edilmiş ve Kapadokya’nın bütün hazinelerini keşfetmek için mükemmel bir şekilde konumlandırılmış. Bölgenin mağara-ev geleneğini yücelten otel, çoğu Güvercinlik Vadisi’ne ve uzak tepelere bakan balkonlara, teraslara ve gözlerden uzak avlulara açılan 51 oda ve süite sahip. Zamandan bağımsız taş ve ağaç malzemelerinin hissini ve dokusunu yansıtan her odası, birbirinden farklı ve genellikle yerel sanatçılar tarafından antik ve çağdaş stilleri birleştirecek şekilde dekore edilmişler. Splendid süitlerde oda içi özel yüzme havuzları bulunuyor.

argos in Cappadocia’nın öne çıkan bölümlerinden biri de vadiye ve peri bacalarına bakan iç ve dış mekânlarıyla Seki Restaurant. Bölge mutfağının uluslararası damak lezzetiyle ideal bir birleşiminin yaratıldığı restoranda, otelin kendi bahçelerinde yetişen yerel ürünler, sebzeler ve baharatlar kullanılıyor. Otelin kendi mağaralarında dinlendirdiği muhteşem şarap koleksiyonunda Kapadokya, Anadolu ve seçkin dünya şaraplarının yanı sıra kendi bağlarının üzümlerinden üretilen Kalecik Karası ve Şiraz şarapları da yer alıyor. Sekiz metrelik dev taş duvarları ve tonozlarıyla iki bin yıllık bir yeraltı manastırında bulunan ve 150 kişiye ev sahipliği edebilen Bezirhane ise düğün veya özel etkinlikler için muhteşem bir alan. Bezirhane aynı zamanda klasik, caz ve Sufi müzik konserleri için sıklıkla kullanılan ideal bir mekân. Otel hakkında daha fazla bilgi için bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz: www.argosincappadocia.com