Artık Ne Uzaydan, Ne Karadan Fark Edilmiyor

NEVŞEHİR(MHA) Bir dönem il genel meclisi gündemine gelen, il genel meclisince ilimizde neden yapıldığı, kimler tarafından hangi gerekçe ile yapıldığı araştırılması istenen Uzaydan görülen heykellerin günümüzde esamesi bile anılmıyor.

Uzaydan görünen heykelleri ile tanınan Andrew Rogers?ın “Zaman ve Mekan” isimli projesi, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen törenle açıldı. Vıp Arttravel’ın organize ettiği etkinlikte Cemiyet hayatının sanatseverleri Andrew Rogers’ın sergi açılışına katıldı.
Kapadokya halkından 230 kişinin de emeği ile 11 bin ton taş kullanılarak gerçekleştirilen eserlerin tümü uzaydan görülebiliyor. Nevşehir`in Göreme beldesindeki Karadağ mevkiinde yer alan proje, tüm dünyanın ilgisini bölgeye çekiyor.
29 Mayıs 2010, Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers?ın, dünyanın 12 ülkesinde hayata geçirdiği ?Hayatın Ritimleri? isimli land art (arazi sanatı) projesinin Türkiye ayağı, ?Zaman ve Mekan?, Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilen törenle açıldı. Tarihi ve doğal yapısı ile tüm dünyanın cazibe merkezi olan Kapadokya, şimdi uzaydan görülebilen sanat eserlerine sahip oldu.