Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Nevşehir Hacıbektaş Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileriyle, fakülte toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şule AYDIN, ilimizde önemli işlere imza atan ve yoğun tempoda çalıştıklarını bildiği TKDK İl Koordinatörlüğünün böyle bir sunum için fakültede bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerin maksimum istifade etmesi gerektiğini ifade etti.

IPARD Programı hibe destekleri hakkında sunum gerçekleştiren İl Koordinatörü Asiltürk, turizm sektöründe konaklama tesisleri, yeme içme tesisleri, turistik açık alan aktivitelerine yönelik (hobi bahçeleri, doğa yürüyüşleri, at binicilik tesisleri vb.) yapılacak yatırımlara %55 oranında hibe desteği sağladıklarını belirtti. Turizm Fakültesi öğrencilerinin gelecekteki paydaşları olarak Turizm sektörü içerisinde yatırımcı, danışman olarak da bulunabileceklerini ifade etti. Turizm eğitimi almış gençler olarak ülkemiz turizmine önemli katkılar yapacaklarına inandığını ifade eden Asiltürk, bu katkıya kurum olarak kendilerinin de katkı sağlamak istediklerini söyledi.

Yapılacak yatırımlarla ilgili inşaat işi ile ilgili harcamalar, makine-ekipman alımı ile ilgili harcamalar ve proje dosyası hazırlığı ile ilgili harcamaları desteklediklerini belirten Asiltürk, geleceğin potansiyel yatırımcıları veya proje danışmanları olabilecek fakülte öğrencilerine; “ İlimizde turizm sektöründe bugüne kadar 12 milyon TL yatırım tutarına sahip 40 sayıda projeye hibe desteği sağladık. Birçoğunuzun hedefi mezuniyetinizden sonra, herhangi bir devlet kurumunda işe girmek olabilir fakat bu çoğu zaman mümkün de olmayabilir. Bazılarınız özel sektöre elbette yöneleceksiniz. Bu manada gelecek adına bir alternatif oluşturmak, sektörün içinde başka bir boyutunda da bulunma şansınız var” Dedi.

Toplantı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın’ın İl koordinatörü Asiltürk’e teşekkür belgelerini sunmalarının ardından sona erdi.