Dünyanın 5. büyük fuarı olma özelliğini taşıyan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e ilçemizi tanıtmak üzere Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de fuarda yerini aldı. Dünyada ve Türkiye’de turizmde öne çıkan beldeler, kalkınma ajansları, turizm firmaları ve sektör temsilcilerinin katıldığı EMITT 2013 Fuarı geçmiş yıllara göre çok daha geniş katılımla yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

EMITT Turizm Fuarı’na 2012 yılında dünyanın 62 ülkesi ve Türkiye’nin 150 şehir ve turizm beldesinden katılım gerçekleşmiş, bu yıl ise 70’den fazla ülke fuarda yerini almış bulunuyor.

24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında devam edecek olan ve 17.’si düzenlenen Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, yerli ve yabancı turizm firmalarından yoğun ilgi ve katılımla başladı.

Avanos Belediyesi, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda ilçemizi ve kültürümüzü tanıtmak üzere stant açtı. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından fuarda ziyaretçilere Avanos ve Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik değerleri ile çanak-çömlek yapımı ve el sanatları ürünleri tanıtılıyor.

Kapadokya bölgesinden çok sayıda kurum, kuruluş, belediyeler, oteller ve turistik işletmeler, Nevşehir Valiliği, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB), ve Avanos'tan turizm sektörünün önde gelen temsilcileri bölgenin tanıtımı için fuarda bulunuyor.

Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün katılımı ile belediyemizin temsil ettiği Avanos standı fuarda büyük ilgi görüyor. Yerli yabancı binlerce kişinin ziyaret ettiği stantta ilçemizi tanıtan çok sayıda envanter ve görsel ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca fuarda ziyaretçiler çanak yapımına büyük ilgi gösteriyor.