Ülkemizde ve tüm dünyada “Ayla” fırtınası sürüyor.  Türkiye’nin Oscar adayı olan Güney Afrika’da düzenlenen 11. Cape Town Uluslararası Film Festivali’nden ödülle dönen Ayla filminin yönetmen ve oyuncuları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesine  konuk oldu.

Yarım yüzyıl önce yaşanan gerçek bir öyküye dayanan, Kore Savaşı'na katılan Astsubay Süleyman Dilbirliği’nın ölümden kurtardığı minik Ayla’nın hayatından kesitler sunan Ayla Filminin; Yönetmeni Can Ulkan, Oyuncuları İsmail Hacıoğlu, Toygan Avanoğlu, İlber Gürtunca, Meral Çetinkaya, Sinem Uslu ve Mehmet Esen öğrencilerimizle bir araya gelerek söyleşi programı gerçekleştirdi.

Nevşehir'de ‘Ayla’ filmi coşkusu!
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın refakatinde Kapadokya’yı gezen Film Ekibi daha sonra söyleşi programı için Nevşehir HBV üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezine geçti.  Burada salonu hınca hınç dolduran büyük bir kalabalığın coşkusuyla karşılanan Film Ekibi,  program süresince duygulu ve keyifli anlar yaşadı.  

Söyleşi Programının başlangıcında bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı; Ayla Filminin yüreğimize dokunduğunu hatta yüreğimizi delip geçtiğini, filmde Milletimizin şefkatini, alicenaplığını ve cesaretini farklı bir pencereden gözler önüne serildiğini vurgulayarak bu güzel yapımda emeği geçen tüm ekibi kutladı.

Programda konuşan Filmin yönetmeni Can Ulkay öğrencilere hitaben; “Müthiş bir okula sahipsiniz İstanbul’da böylesini bulamazsınız haberiniz olsun… Çok güzel bir enerjiniz var. Bunu daha bu salona girmeden bize hissettirdiniz. Biz bu filmde aslında savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu. Bunu da küçük bir kızın hayatının etrafındaki hikâye ile anlattık. Sevgi olmadan yaşamak imkânsız. Nerede ne olursa olsun. Kiminle olursa olsun savaşın ortasında küçük bir kız ve bir astsubay sevgi içinde yaşadılar. Bunun mümkün olduğunu sizlere aktarmaya çalıştık ve başardığımızı görüyoruz. Ayla filmi Türkiye’de doğdu ve şuanda bütün dünyada her gün daha da ilerleyerek duyuluyor” dedi.

Film oyuncularından Mehmet Esen ise; salonu dolduran öğrencilerin büyük çoğunluğunun kız öğrenciler olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek; “Sizleri buraya gönderen anne ve babalarınızın ellerinden öperim” dedi.

Programın büyük keyifle geçen söyleşi kısmında öğrencilerin sordukları soruları yanıtlayan film ekibi  daha sonra tüm öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.  

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin tarafından filmin yönetmeni ve oyuncularına plaket ve Kapadokya’yı temsil eden hediyeler takdimiyle üniversitemizdeki programın sona ermesinin ardından,  Forum Kapadokya Sinema Salonunda gerçekleştirilecek film gösterimine geçildi. 

Kapadokya'ya Hayran Kaldılar...

Gişede tüm rakiplerini geride bırakan, sinema tarihinde son 16 yılın en yüksek gişesini yaparak istatistiklere adını yazdıran Ayla Filminin oyuncuları Nevşehir Hacı bektaş Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, önce öğrencilerle söyleşide bir araya geldi. Söyleşi sonrasında ,Türkiye'nin Oscar adayı olan ve Kore Savaşında yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin başından geçen gerçek hikayeden esinlenilerek beyazperdeye aktarılan "Ayla" filminin oyuncuları Rektör Mazhar Bağlı'nın ev sahiğliğinde Avanos ve Hacıbektaş ilçelerini ziyaret ettiler.