Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde Kapadokya Destinasyon Toplantısı düzenlendi.

Söz konusu toplantıya Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Ekici, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, KAPHİB Müdürü Levent Ak ve bölge turizmcileri katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a Nevşehir heyeti olarak ziyaret ederek, Kapadokya Destinasyon Yönetimi İdaresi toplantımızı gerçekleştirdik. Dünyanın eşsiz güzelliklerinin korunması ve yönetimi konusunda hep birlikte çalışıyoruz. #DünyaMirasıKapadokya #Türkiye" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe: "‪Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri Ersoy’un ev sahipliğinde Kapadokya Destinasyon Toplantımızı gerçekleştirdik. Turizm için attığımız adımlar bölgemiz için hayırlara vesile olur inşallah" dedi..‬

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen; "Türkiye ekonomisine Nevşehir’in katkısını daha da arttırabilmek ve bölgesel konularımızı konuşabilmek için gerçekleştirdiğimiz,Kapadokya Destinasyon Yönetimi İdaresi toplantımızı Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy başkanlığında gerçekleştirdik" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'da: "Kapadokya Bölgemizin Turizm Sorun ve Çözüm önerilerimizi Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy Beyefendi ile Vekillerimiz, Turizmcilerimiz, Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ önderliğinde Paylaştık. Hayırlı ve sonuç getirici gelişmeler bekliyoruz." dedi.

Nevşehir Heyeti Ziyaretinin ardından Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a el dokuma halı hediye etti., Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ise Bakan Ersoy’a Kapadokya yöresine ait Bölgenin özel toprağından üretilmiş olan plaket taktim etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Nevşehir heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.