Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir Kalesi ve Tarihi Kayaşehir açılış törenine katıldı.

Nevşehir Kalesi etrafındaki dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezinin açılış törenine katılmak üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Nevşehir Kalesi ve Kayaşehir'de incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kale ve çevresi, Meryem Ana Kilisesi ve Çanlı Kilise'nin bulunduğu alanları Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın kullandığı golf arabasıyla gezdi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir ziyaretine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında; "Kapadokya Alan Başkanlığı'ndayız... İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile Nevşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ettik. Kapadokya'nın tarihi ve turistik miraslarından Meryem Ana Kilisesi, Çanlı Kilise ve Kayaşehir'de incelemelerde bulunduk" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da açılış törenindeki konuşmasında; "Kapadokya’nın eşsiz kültür varlıkları olan Nevşehir Kalesi ile Kayaşehir’i temizleme ve düzenleme çalışmaları sonrası yeni yüzüyle ülkemiz turizmine kazandırdık. Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Rasim Arı ve mesai arkadaşlarına titiz çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kayaşehir ile birlikte Nevşehir Kalesi çok farklı bir kimlik kazandı ve bölge ciddi bir cazibe merkezi konumuna yükseldi. Bölgedeki çok değerli anıtsal yapıları da burayla birlikte değerlendiriyor, restorasyon çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz." dedi.