Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm sektörünün mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi amacıyla düzenlenen 3. Turizm Şurası’nın kapanış programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açılışı yapılan daha sonraki çalışmaları Ankara Sheraton otelde sürdürülen komisyonları ziyaret eden Bakan Kurtulmuş, komisyon üyelerine birer teşekkür beratı takdim etti.

Bakan Kurtulmuş, Kapadokya'yı temsil eden KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'e de, katılımları, 3. Turizm Şûrası kapsamında hazırlanan Tebliğler Kitabı’nda Yer alması ve Şura'ya katkıları için teşekkür etti.  Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen 3. Turizm Şûrası kapsamında hazırlanan Tebliğler Kitabı’nda Kayakapı Projesi Yer Almıştı. Bakan Kurtulmuş'un Dinler'e takdim ettiği teşekkür beratında;  

" Sn. Yakup DİNLER

3. Turizm Şûrasına katılarak yeni turizm vizyonumuzun inşaasına verdiğiniz katkı dolayısıyla şükranlarımı sunarım. 

Numan Kurtulmuş Kültür ve Turizm Bakanı "


KAPTİD Başkanı Yakup Dinler'de " Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Numan Kurtulmuş’a bu şık hediyesi ve ince davranışı için çok teşekkür ederim. Bunu 3. Turizm Şurası Anısı olarak saklayacağım" dedi. 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş; “Turizm Politikaları”, “Turizmde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi”, “Turizmde Ürün Çeşitliliği ve Sürdürülebilirlik”, “Çevre, Planlama ve Altyapı”, “Yatırım, Teşvik, Finansman”, “Konaklama Sektörü”, “Seyahat Acentacılığı ve Ulaşım”, “Tanıtma ve Pazarlama”, “Dijital Turizm ve İnovasyon”, “ Turizm Eğitimi, İstihdam ve Turist Rehberliği”, “Yerel Yönetimler ve Turizm”, “İç Turizm” ile “Gastronomi Turizmi” komisyonlarını tek tek ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı ve üyelerle birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.


3. TURİZM ŞURASI SONA ERDİ

Bakan Kurtulmuş, Şura’nın kapanış konuşmasını yapmadan önce, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy’un moderatörlüğünü yaptığı komisyon başkanları sonuç değerlendirme toplantısını izledi.

Toplantının ardından konuklara hitabeden Bakan Kurtulmuş, 3. Turizm Şurası'nın başarıyla tamamlandığını belirtti ve başta sektör temsilcileri olmak üzere şuraya katkı veren herkese teşekkür etti.

Şura’da konuşulan tüm önerilerin değerlendirileceğini aktaran Bakan Kurtulmuş, “Bir yol haritası belirleyip alınan kararların takipçisi olacağız.” dedi.

Turizmde ürün ve pazar çeşitliliğinin arttırılmasının önemini vurgulayan Bakan Numan Kurtulmuş, “Çin’e, Hindistan’a, Endonezya’ya açılacağız demek Avrupa’yı, Rusya’yı, Ukrayna’yı sileceğiz bir kenara atacağız demek değildir.  Bunu yanlış anlaşılmasın diye söylüyorum. Geleneksel olarak varoldugumuz pazarlarda varolmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin algısını, Türkiye''nin marka değerini oralarda daha fazla güçlendirecek her türlü çalışmayı yapacağız ama aynı zamanda güçlü pazarlar olarak gördüğümüz bu pazarlara açılmak için de hep beraber seferberlik ruhuyla gayret edeceğiz." diye konuştu.

Türkiye'nin iddiası olan bir ülke olduğunu vurgulayan Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Sıradan bir ülke değiliz. Türkiye, bölgesinde ve dünyadaki değişen küresel dengelerde söz sahibi olan, rol sahibi olan bir ülke. Daha da ileriye gitme iddiası olan bir ülke. Dolayısıyla Türkiye'nin ayaklarından çekeni, sırtından hançerleyeni hep çok olmuştur. Ayaklarımızdan çekmek isteyenlere rağmen koşar adım yürüyeceğiz. Hiçbir şekilde hedeflerimizin gerisine düşmeyeceğiz."