Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'a Nevşehir Kalesi etrafındaki yerleşim merkezini gezdirdi.

Belediye Başkanı Rasim Arı, kendisine başta Nevşehir Kalesi etrafındaki yamaç yerleşim merkezi olmak üzere kentte hayata geçirmeye hazırlandıkları projelere ilişkin bilgiler verdi.

Kapadokya bölgesinin merkezi konumundaki Nevşehir'in turizmden daha fazla pay alabilmesi için kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında ortaya çıkartılan ve 400 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Nevşehir Kalesi Yamaç Yerleşim Merkezini turizme açmaya hazırlandıklarını kaydeden Arı, bu bölgenin turistlerin ziyaretine açılması ile birlikte hem bölge hem de ülke turizminin yeni bir destinasyon kazanacağını kaydetti.

Başkan Arı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ve Nevşehir heyetimizle beraber şehrimizin kaderini değiştireceğine inandığımız Kale Bölgemizdeyiz"dedi.

Bakan Yardımcısı Demircan'a, Kale ziyaretlerine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici ve AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar da eşlik etti.