Ülke gündeminde büyük tepkilere neden olan ve Peribacaları arasına yapılan butik otelin inşaatına yönelik tepkiler Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştı.

UNESCO tarafından 1985 yılında hem doğal ve hem de kültürel miras listesine alınan Kapadokya bölgesi Göreme beldesinde peribacaları arasına yapılan butik otel inşaatı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu.

Sosyal medya ile birlikte, yerel ve ulusal haberlere konu olan Göreme'deki otel İnşaatı ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bugün alınan kararla birlikte "Mühürleme" kararı çıkartıldı ve Nevşehir Valili'ğine de bunun için yazı gönderildi. 2 ay önce başlayan, yaklaşık 5 ay sonrasına bitirilmesi planlanan peribacaları arasında yükselen yanyana iki binadan oluşan inşaat ile ilgili İnceleme gerçekleştirilecek. 

Konuya ilişkin karar Kültür ve Turizm Bakanlığı resmi sitesinde böyle duyruldu;

"Nevşehir ili Göreme beldesinde otel inşaatı yapıldığına dair haberler basına yansımıştır. Konu Bakanlığımız tarafından ivedilikle incelemeye alınmıştır. Anadolu ve dünya kültürünün istisnai değerlerinden olan peri bacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy alınan kararı twitter hesabından duyurdu...

 Kapadokya'da o inşaatın yıkımı başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde Peribacaları arasına yapılan butik otelin inşaatın durdurulmasının ardından, Bakanlıktan bugün yapılan yeni açıklamada bahse konu inşaatın yıkımına başladığı açıklandı.

Göreme'de tepkilere neden olan inşaatın yıkımı başladı ...

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Göreme'de peri bacalarının yanına yapılan otel inşaatında yıkımın başladığı duyuruldu.

İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan o açıklama;

Nevşehir ili Göreme beldesinde otel inşaatı yapıldığına ilişkin haberlerin basına yansımasının ardından sözkonusu inşaat'ın bakanlığımızca durdurulduğu dün kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kültür ve medeniyetler beşiği olan yurdumuzun eşsiz zenginliklerini korumak için gösterdiği derin hassasiyet ve tavizsiz tutum bakanlığımız tarafından sarsılmaz bir ilke olarak kabul edilmektedir.

Bakanlığımızın peri bacaları'nın bulunduğu bölgede Kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı verdiği talimatlar doğrultusunda Göreme beldesinde 2 pafta 94 23 parselde yapıldığı belirlenen inşaat hakkında yıkım kararı alınmış ve yıkıma başlanmıştır.

Ayrıca bakanlığımız tarafından kurulan komisyonlar kapadokya bölgesinde çok hızlı bir şekilde incelemeler yapılacak ve tespit edilen Kaçak ya da çarpık yapılarla ilgili kararlar aynı hızla alınarak uygulamaya konacaktır kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı