Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Müzekart için Ulusal - Yerel TV’ler ile internet mecrasında yayınlanmak üzere hazırladığı tanıtım filminde Kapadokya'nın yer almaması tepki çekti. Ürgüp Tanıtma Vakfı (ÜRTAV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, Turizm Güncel'e yaptığı açıklamada Kapadokya halkına ihanet edildiğini öne sürdü. 


 
"Dünyanın En Büyük Müzesi: Türkiye” teması ile hazırlanan bu videonun ilk bakışta bir çok insana normal gelebileceğini anlatan Dinler, konuşmasında şu noktalara vurgu yaptı: 
Fakat ekmeğini Kapadokya’dan kazananlar için bu tanıtım tam bir facia. Video içerisinde Konya, İstanbul, Gaziantep, Pamukkale, Antalya ve Efes var ama KAPADOKYA yok.
 
Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere, Hacıbektaş Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yer Altı Şehri, Zelve Açık Müzesi ve bir çok müze ve ören yerine sahip olan Kapadokya’ya bu tanıtım filminde neden yer verilmemiştir? Dünya’nın bir çok yazılı, görsel ve internet mecralarında mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında her zaman kendine yer edinen Kapadokya bu tanıtımda neden yok?

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

 
Kapadokya’ya neden üvey evlat muamelesi yapılıyor? Dünya’da eşi benzeri olmayan bu bölgede, gelecek turistler için gecesini gündüzüne katan bölge turizmcilerine ve turizmden ekmek yiyen Kapadokya halkına bu ihanet neden yapıldı? Konu hakkında acil olarak konunun muhattapları olarak Nevşehir Kültür ve Turizm Müdürü ile Nevşehir Müze Müdürü’nden açıklama bekliyoruz."
Bakanlığın hazırladığı filmin linki şöyle;