NEVŞEHİR(MHA) Ülkemizin peribacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’de balon turları, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da turistlerin ilgisini çekiyor.

Kapadokya'da balon turlarının sadece yaz aylarında değil, kış aylarında da büyük ilgi görmesi bu sektörün yılın 12 ayında da faal olduğunu gösteriyor. Balonların uçabilmesi için sadece rüzgar ve yağışın olmaması gerektiğine dikkat çeken balon firması yetkilileri,  bunun dışında uçuşa herhangi bir engel bulunmadığını kaydetti.

Kapadokya'da yılın 12 ayı uçuş yapılmakta olduğunu, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da balon turlarının özellikle yabancı turistlerin ilgisini çektiğini belirten Yetkililer, başta Japonlar olmak üzere Koreliler, Almanlar, İngilizler ve diğer Avrupa ülkelerinden birçok yabancı turisti, kış aylarında da balonla Kapadokya semalarında dolaştırdıklarını anlattı.


Balon turlarına, son zamanlarda yerli turistlerin de ilgisinin arttığını belirten firma yetkilileri, özellikle kar yağışından sonra Kapadokya'nın balondan görülmeye değer manzaralar oluşturduğunu ve turistleri kendine hayran bıraktığını dile getirdi.