NEVŞEHİR(MHA) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerine göre Kapadokya bölgesinde balon işletmeciliği yapan 17 işletmeye ait 150 balonda, bölgeden bin 500’e yakın kişi geçimini sağlıyor.

 Bölgede balonla bir yılda ortalama uçan yolcu sayısı ortalama 450 bin ile 500 bin arasında değişiyor. Bir kişiden ortalama 70 avronun alındığı balon uçuşlarından elde edilen bir yıllık ortalama ciro ise uçan yolcu sayısının ortalama 475 bin kişi olarak alınması durumunda 33 milyon avro olarak gerçekleşiyor.
 Kapadokya Bölgesinde 12 ay boyunca uçuşlar aralıksız devam ederken, uçuşların en yoğun olduğu dönem ise 15 Mart–31 Mayıs ve 1 Eylül-15 Kasım arasında oluyor.
 Bölgede balon turizmini tercih eden turistler arasında ilk sırayı Japonya'dan gelenler alıyor. Japonya'yı Kore, Almanya, İspanya, Fransa ve Güney Amerika izliyor.
 Kapadokya Bölgesinde balon turizmiyle gelişen diğer sektörler ise taşımacılık, otelcilik ve restorancılık olarak sıralanıyor. Ayrıca balon uçuşlarından memnun ayrılan yolcular, halıcılık, çömlekçilik ve kuyumculuk sektöründeki satışları artırıyor.