Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle;

''Bugüne kadar dahili ve harici krizleri millet iradesiyle aştık. Biz krize rağmen 6,5 milyon kişi istihdam ettik. Büyümeye, kalkınmaya devam ediyoruz. Özgüvenini kaybeden ülkeler reform yapamaz, atılım yapamaz. Biz devrim çapında işler başardıysak bu tamamen millet iradesine yaslanmamızın bir eseridir. Bizim demokrasi anlayışımız halkın hissiyatına, düşünce ve duygusuna hürmet etmek, refakat etmektir. Biz birlikte Türkiye'yiz, birlikte güçlüyüz dedik. İç ve dış terörün huzurumuzu, istikrarımızı hedef aldığı bugünlerde tedbirler alırken sosyal ve ekonomik reformlarımızı birer birer faaliyete geçirmeye çalışıyoruz.

Eylem planımızı vaadettiğimiz plan çerçevesinde bir bir faaliyete geçirdik. Geçen hafta AR-GE reform paketini Meclis'ten geçirdik, ülkemizin bilim, teknoloji ve sanayideki stratejilerini ele aldık. Bugün de turizm eylem planını açıklıyoruz.

İSTANBUL, ANTALYA, İZMİR, MARDİN GÖZDEN DÜŞMEYECEKTİR

Medeniyet birikiminin mirasçıları olan gücümüze güç katıyoruz. Gökümüz hem Afrika'ya hem Asya'ya hem Asya'ya bakıyor. İçe kapanmayacağız, dünyayla daha çok bütünleşeceğiz. Kimse Türkiye'nin eksenini, miğferini değiştireceğini düşünmesin. Dünya açılırken ait olduğumuz medeneyeti ve irfanını büyük bir onurla taşıyacağız. Türkiye'nin zarar görmesinden medet uman bölücü ve paralel güçler umduklarını bulamayacaklardır. Türkiye'nin turizmine zarar vereceklerini düşünenler, hayata, hukuka, özgürlüğe müdahale edeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Hiçbir kara propaganda dünyanın göz bebeği olan İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Mardin'i gözden düşüremeyecektir.

Turizm halklar arası iletişim aracıdır, ülkeler arasında sorunlar olsada turizm bunları onarıcı etkiye sahiptir.Türkiye dünyanın 6. büyük turist çeken bir ülkedir.Bu nedenle son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle sekteye uğrayan sektörü için bir dizi önlem aldık.''

Turizm Acil Eylemplanı Destek paketi

1- Tüm ülkelerden turist getiren A Grubu seyahat acentasına uçuş başı destek vereceğiz. Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Nisan- 31 Mayıs arasında tüm ülkelerden turist getiren A Grubu seyahat acentasına uçuş başı 6 bin dolar destek vereceğiz. Destek verecek havalimanları Alanya Gazipaşa, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Bodrum, İzmir Adnan Menderes ve Kütahya için sadece 8 ülke için kullanmıştık. Zafer Havalimanı'nı da ekledik, tüm dünyadan gelecek olan turistlere uyguluyoruz.

2- Türkiye'ye turist getiren A Grubu seyahat acentalarına kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkanı getiriyoruz. Bu destekten yararlanan firmalar için turist getirecek ülke 13'ken 26'ya çıkardık. En az 400 bin turist getiren seyahat acentalarına 100 bin TL'ye kadar kredi kullanma hakkı çıkmıştır. 

3- İhtiyaç durumunda düzenleme ve denetleme kurulu tarafından kurul kararı alınması olacaktır. Kredilerin geri dönüşünde sorun olursa yeniden yapılandırılmaya gidilecektir. 

4- Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan onaylı deniz turizmi tesislerini Ekonomi Bakanlığı'ndan destekliyoruz. Yat limanları, rıhtım iskeleler için yasal düzenlemeyi daha işler hale getiriyoruz. Konaklama tesisleri gibi yararlanacaklar. 

5- Konaklama ile deniz turizmi tesislerinden bir önceki yıl 750 bin dolar döviz getirenler ihracatçı sayılacaklar. 1 milyon dolar şartını 750 bin dolara indiriyoruz. Ayrıca deniz turizmi tesisleri de yararlanacak. Yurt dışı fuarlara katılım desteğinden istifade edecekler.

6- Çevreye duyarlı tesislere su, atık su gibi bedeller için en düşük tarife uygulanacak. 

7- Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedelleri 2016 yılı ödemeleri ertelenmesi 3 eşit taksit şekilde ödenmesi şeklinde yardımcı olunacaktır.

8- Acil Eylem Planı Destek Paketi hızlıca faaliyete geçirilecektir. Bu destek paketi telafi edilecek tedbirler geçirecektir. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığımız yapısal tedbirler üzerine de çalışmaktadır.

9- Sektörümüze 255 milyon liralık hibe desteği sağlıyoruz. 288 milyon TL'lik ödemelerini de erteliyoruz ve 3 yıla yayılmış bir şekilde düzenliyoruz.

TURİSTLERE ÇAĞRI

"Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu  ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve  güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin  derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar  yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye  hazırız."

TÜRKİYE'YE YÜRÜTÜLEN KİRLİ KAMPANYAYI DİKKATLİ TAKİP EDİYORUZ

"Gücümüzün ve potansiyelimizin farkındayız.  Türkiye'ye karşı yürütülen kirli kampanyayı dikkatle izliyoruz. Türkiye'yi küçük  düşürmeye çalışan, Türkiye'nin zarar görmesinden kendileri için medet uman  bölücü, yıkıcı ve paralel örgütler muratlarına eremeyeceklerdir. Türkiye'nin  imajını, uluslararası toplum nezdindeki algısını negatif yönde değiştirmek  isteyenler tarih ve millet önünde mahçup olacaklardır."

 Yeni Akit