Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesinde, Göreme - Ürgüp yolu trafiğe kalıcı olarak kapatılmasına konusunda zehir zemberek açıklamada bulundu. 

Aydın açıklamasında “Yıllardır güzide ilçemiz Ürgüp üzerine defalarca ihanet oyunları oynanmış ve bunlara bir yenisi de Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü tarafından alınan karar sonrasında Göreme - Ortahisar, Göreme - Ürgüp yolu kalıcı olarak trafiğe kapatılması olmuştur.

Bu karar hem Ürgüp’e hem de Ortahisar Kasabamıza yapılan en büyük ihanettir. Alternatif bir yol üretmeden bu yolun trafiğe kapatılması Ürgüp’ü ve Ortahisar’ı bölgeye düzenlenecek olan tur programlarından çıkarılmasına sebep olacak ve bununla birlikte İlçemizde ve beldemizde otelde konaklama, yemek, alışveriş konularında düşüşler yaşanacak ve bu durum Ürgüp ekonomisine büyük zarar verecektir.  

Ortak akıl ve istişare yapılmadan alınan bu karardan vazgeçilerek derhal yürürlükten kaldırılması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak Sayın Valimizi ve Milletvekillerimize bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Unutmayın Ürgüp olmaz ise Kapadokya bir HİÇ’tir.” diye konuştu.