Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı Yeraltı Şehrine girişler için yeni bir düzenleme yapılması gerekir, dedi.
Başkan Balcı Yeraltı Şehrini gezmeye gelen kontenjan misafirlerin girişlerine düzenleme yapılarak kolaylık gösterilmesi istedi.
Başkan Balcı yaptığı açıklamada, “Yeraltı Şehrine gelen misafirler için başkanlığımıza günlük 10 kişilik kontenjan hakkı tanıdıkları için işletmeci TURSAB Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Yeraltı Şehrine konulan turnike ve kamara güzel olmuştur. Kaymakam ve belediye başkanının misafirlerini gezdirmek için kaymakam ve belediye başkanının bizzat o kamaraya gözükmesi gerekiyor. Belediye başkanı olarak işlerimizin yoğunluğu olması nedeiyle her gelen misafirler için kamaraya gözükmek için zamanımız yetişmiyor.

   

Örneğin ilçemiz eski Kaymakamlarından Karaman Kâzımkarabekir Kaymakamı Mehmet Uslu ve bu ilçeye sınır Konya Güneysınır Kaymakamı İbrahim Bayır ilçemize gelmişlerdir. Bir hasta ziyareti için Kayseri’de idim. Misafirimiz kaymakamları beklemek zorunda bıraktık. Ben ilçeye gelince Yeraltı Şehrini gezdirdik. Ayrıca Derinkuyu insanlarına da yardımcı oluyorum. Ancak il dışında olduğumuzda ilçeye gelen misafirlerimizi gezdiremiyoruz. TURSAB yetkililerinden bu konu ile ilgili olarak misafirlerin mağdur edilmemeleri için yeni bir düzenleme bekliyoruz” dedi.
 

Osman Aytekin