NEVŞEHİR(MHA) İstanbul’da her yıl olduğu gibi bu yılda düzenlenen EMİTT Turizm Fuarında Kapadokya standına yerli ve yabancı katılımcılar tarafından büyük ilgi gösterildi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’ın da katıldığı EMİTT fuarına Kapadokya Bölgesinin tanıtımı için, KAPHİB, Ürgüp Belediyesi, KAPTİD, Avanos Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Ortahisar, Göreme, Uçhisar, katıldı.

Kapadokya’nın tanıtımı için büyük önem verilen EMİTT Fuarında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir ÜNAL başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve siyasi temsilci Kapadokya standını ziyaret etti.

Fuara Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler ve çok sayıda turizmci katıldı.

Dünyanın 5. büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında ( EMITT ), Nevşehir Valiliği - KAPHİB çatısı altında, bölge belediyeleri ile ortaklaşa açılan Kapadokya standında her yıl olduğu gibi bu yıl da 28-31 Ocak 2016 tarihleri arasında Ürgüp belediyesi de yerini aldı.

Şehirlerin tanıtımına katkı sağlayan EMİTT fuarına katılarak Ürgüp´ün sahip olduğu değerleri ve kültürel özelliklerini fuara gelen insanlara tanıtarak şehrimize gelen turist potansiyelini artırmayı amaçlıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kapadokya Bölgesine özel önem verdiğini turizmcilerle, belediyelerle ortaklaşa bir çalışma ile daha iyi tanıtımın yapılabilmesi için gerekeni yapmak üzere Ürgüp'e gelerek Kayakapı'da bir çalışma yapmayı planladığını belirtti. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a, kendisini belediyenin yap işlet devret modeli olan tarihi yeniden ayağa kaldıran Kayakapı'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacağını belirtti.