Yüzlerce ülkeden turizm elçileri, organizatörler ve şehirlerin tanıtım stantlarının yer aldığı dünyanın beş büyük fuarından birisi olan EMITT 2019’da Göreme Belediyesi büyük beğeni topladı.  Göreme Belediyesi fuarda Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Göreme’deki Turizm işletceleri tarafından tanıtılırken Başkan Cingil, ulusal ve uluslararası tur operatörleri ile kurdukları bağlantıların oldukça verimli olduğunu, tarih, kültür ve gastronomi gezileri için Göreme adına acentalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Başkan Cingil: "Göreme’nin bu tür fuarlara katılması oldukça önemli. Katıldığımız bu fuarda çok sayıda operatörle kontaklar sağlanarak.Hem biz onları ziyaret ettik, hem onlarla randevulaşarak kasabamızdaki işletmeler görüşmeler sağlandı. Önümüzdeki turizm sezonunun oldukça iyi bir noktaya geleceğini öngörüyoruz. Göreme  tarihi, kültürü ve mutfağı ile ayrıca dinler ve kültürler bölgesinde yer almasından dolayı tüm ülkelerden insanların dikkatini çekiyor. Kapadokya’nın gezilebilir en büyük Göreme Açık Hava Müze’si ve vadileriyle  Göreme sürekli gezginlerin uğrak noktası haline geldi" dedi. 

Ziyaretçilerin arasında Nevşehir'li İstanbul İl emniyet müdürü Dr. Mustafa Çalışkan Göreme standını ziyaret ederek Başkan Cingil ile bir süre sohbetin ardından Başkan Cingil İstanbul İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'a plaket hediye etti.

Göreme Belediye standında, geleneksel hale gelen tanıtım materyallar dağıtıldı. Fuar 31 ocak, 03 şubat Pazar günü akşamına kadar devam edecektir.