NEVŞEHİR(MHA) Her yıl 2,5 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde, Kurban Bayramı tatilinde de turizm işletmecilerinin yüzü gülecek.

Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği Genel Sekreteri Nazif Demir, Kurban Bayramı tatilini peribacaları ve balon turlarıyla ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya'da değerlendirmek isteyen tatilciler bölgeye yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Kapadokya'daki turistik tesisler ve konaklama merkezlerindeki doluluk oranının % 90 seviyesine ulaştığını ifade eden Demir: "Bölgede Eylül ayında başlayan yabancı turist yoğunluğu devam ediyor. Bayram tatilinin 9 gün olması yerli turistler için iyi bir fırsat oldu.

Demir, tatil köyleri ile otellerin kalabalığından sıkılan ama 5 yıldızlı otel konforunda tatil geçirmek isteyenlerin, son yıllarda butik otellere yönelmeye başladığını söyledi. Bölgede eski evlerin restore edilerek ve kayadan oyma mağaraların odalara çevrilerek oluşturulan butik otellerin, ilginç mimari tarzları, özgünlükleri ve sundukları imkanlarla yabancı turistlerin yanında yerli turistleri de cezp ettiğini belirtti.