Rotamazı kış aylarındaki olağanüstü manzarası ile doğanın ve tarihin bütünleştiği bir destinasyona çevirdik.

Kapadokya…

Bir yazı ile anlatılıp tarif edilemeyecek kadar hissedilmesi, yaşanması gereken gizemli bir yer aslında. Gitmeden bir gün öncesinde hava durumunu sisli olduğunu öğrenince endişe etmemek mümkün değildi. Kış aylarında hava koşullarının risk yarattığı bir gerçek. Fakat turist sayısının oldukça az olduğu bu dönemlerde, gittiği heryeri tamamen kendine ait ve daha özel hissediyor insan.

Sorunsuz, rahat bir yolculuktan sonra havaalanının kapısından çıktığımız an, ne kadar güzel bir zamanda seyahat ettiğimizi daha iyi anlıyoruz. Tüm yolların ve ağaçların kırağı ile kaplanmış olduğu böyle muhteşem bir manzarayla uzun zamandır karşılaşmamıştık.

Havaalanından ulaşım oldukça kolay. En uygun ulaşım shuttle hizmetinden faydalanmak.

Shuttle rezervasyonunu kalacağınız otel aracılığı ile ya da kendiniz yaptırabilirsiniz. Yaklaşık 20dk’lık bir yolculuk sonrasında Uçhisar’dayız.

Nereleri Görmeli?

Uçhisar

Uçhisar  Kapadokya’nın bulutlarla buluştuğu zirve noktası. Yamaçta kurulmuş şirin bir köy havasında. Dar sokakları, taş evleri ve Güvercinlik Vadisi’ne doğru bakan muhteşem manzarası ile sanki bir film setindeyiz. Masalsı atmosferini tanımlamak mümkün değil.

DSCF1698

DSCF1674DSCF1791

Uçhisar’da argos in Cappadocia otelde konaklıyoruz. Otel binlerce yıllık tarihi içinde barındırıyor, benzersiz bir yer. Mağaralar, Manastır yerleşkesi, yer altı tünelleri ve tarihi evlerden oluşan kalıntılar restore edilerek eşsiz bir çalışma yapılmış. Otel içerisinde bütün bu yerleri gezebilmeniz için tur düzenleniyor.

DSCF1792DSCF1666

DSCF1665

Uçhisar’da çok özel bir diğer otel ise Museum Hotel. Otel, her köşesi antikalarla dekore edilmiş ve restore edilmiş tamamen farklı 30 odadan oluşan gerçek bir müze. Kapadokya’yı yurtdışından ziyaret eden birçok ünlü isimin tercih ettiği Relais & Chateaux üyesi olduğunu da not olarak eklemek gerekir.

museum_hotel_cappadociamuseum_hotel_cappadocia_2

 

Kapadokya’da görülecek yerler listesi uzun.

Göreme

Göreme vadilerin tam ortasında yeralıyor. Burada ziyaret edilmesi gereken en önemli yer tabi ki Açık Hava Müzesi. Göreme merkeze yaklaşık 2km mesafede. Yumuşak volkanik kayaların oyulmasıyla yapılmış kilise ve manastırlardan ve yeraltı kentlerinden oluşuyor. Yeraltı kentlerini gezerken karşınıza çıkan kliseler ve şapeller insanı hayrete düşürüyor.

DSCF1869DSCF1827

DSCF1816

 

Nerede Yenir?

Seten Restaurant: Yöresel tatları bulabileceğiniz bir menüye sahip. Güveçte kuru fasulye en çok tercih edilen yemeklerinden. Yine yöreye ait Asede isimli un helvasına benzeyen tatlıda mutlaka denenmeli. Ayrıca not olarak, başlangıçta sunulan zerde ve zeytanyağı ile sunulan pidelerinde özel bir lezzet olduğunu söyleyebiliriz.

Çavuşin 

Çavuşin, Göreme-Avanos yolu üzerinde, Göreme’ye 2 km uzaklıkta küçük bir köy. Aynı zamanda bölgenin en önemli turizm yerlerinden biri. Köyün hemen arkasında Çavuşin harabeleri yeralıyor. Burada bir zamanlar Hristiyan dervişleri yaşamış.

DSCF1912DSCF1920

Avanos

Bölgenin en çok ziyaret edilen yerlerinden bir diğeri. Çömlekleri ile meşhur ve çömlek yapımı izleyebileceğiniz çok sayıda atölye mevcut. Aynı zamanda taşevlerden oluşan şirin sokaklarını gezmek oldukça keyif verici.

DSCF1926DSCF1928

Kapadokya’da keşfedilmesi gereken daha birçok yer var. Bölgeyi gezmek için birkaç günün yetmeyeceğini de belirtmek gerekiyor. Zaten daha dönmeden tekrar gelmek ve yine o güzel taş sokakların arasında kaybolmak için planlar yapmaya  başlıyorsunuz…

Kaynak: gezdurma