Dünyayı bisikletle dolaşmayı amaçlayan 59 yaşındaki İspanyol turist Carmelo Real Ruiz, Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde verdiği molada peri bacaları arasında bisikletle tur attı.

Türk insanını ve yemeklerini beğendiklerini belirten İspanyol bisikletçi,Ürgüp'ün güzel bir yerleşim yeri olduğunu söyledi. Ürgüp'te yaşayan turizmci Asım Durusu ise tanışarak tesisinde misafir ettiği turistle sohbet etti. Sohbetin ardından, İspanyalı turist Carmelo Real Ruiz'e makamında çay ikram etti. 

Bayram, Hafta sonu vb. günlerde tatile çıkan yurdum insanları gittikleri yerlerin içine etmeye devam ede dursun..!! İspanya nın Castilla'la Mancha bölgesi Cindad Real şehri Argamasilla de Latatrava köyünden bir Turist, 27 Nisan 1959 doğumlu 59 yaşındaki Mr Carmelo Real Ruiz, 5 ay önce bisikletiyle başladığı dünya turuna 1,5 ay önce Edirne'den Türkiye'ye Bisikletiyle giriş yapıp İstanbul'a oradan feribot ile Bursa'ya ve devam ederek İzmir, Pamukkale, Efes, Bergama, Denizli, Bodrum, Aydın, Antalya, Mersin, Taşucu, Ereğli, Karaman, Niğde ve Nevşehir'den sonra Ürgüp'e geldi...

Ürgüp'te verdiği molasında Asımın Yeri işletmecisi Asım Durusu'nun misafiri olan İspanyol turist, Bisikleti ile devam eden Dünya turu kapsamında geldiği Kapadokya'da gördüğü çevre kirliliğine dikkat çekti.

İspanyol turist ile koyu bir sohbete dalan turizmci Asım Durusu yaptığı açıklamasında; "Ürgüp'e girişte dikkatini çekerek yorgun bir şekilde işletmemize kadar gelen Mr. Casrmelo ya işletmemiz yemek vb ikramlarda bulunarak geceyi ağırlamasını sağladı. Yaptığımız sohbette. Mr Carmelo daha önce ülkemizin farklı yerlerine 20 yıl önce 490 cc motorsikleti ile Karadeniz'e geldiğini Yeşilliğine ve temizliğine bayıldığını ama Kapadokyayı ilk kez görüp doğal yapısına hayran kaldığını ancak Türk gezginlerin ne sahil şeridinde nede diğer ören yerleri ve piknik alanlarını temiz kullanmadıklarını gördüğünü üzülerek açıkladı..." dedi.

Durusu, Artık Bölgemize gelen yerli yabancı turistlere karşı çevre kirliliği hakkında cevap vermekte zorlandığını ve utandığını ifade ederek Kapadokya Bölgesinde çevre kirliliğinin gün geçtikçe tehlikeli boyutlara ulaşmaya başladığını belirterek yetkilileri göreve davet etti. 

Öte yandan İspanyalı turist Kapadokya ve diğer bazı illeri gezerek, İran üzerinden 13 ülkeyi geçtikten sonra Çin’e gitmeyi planlıyor.