Konu hakkında açıklamlarda bulunan Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil; "SHGM tarafından yapılan Yeni düzenleme sonrası Kapadokya da balon uçuşları sabah 100, öğleden sonra da 50 balonun uçuşuna izin veriliyor. Öğleden sonra uçuşlarını her zaman gerçekleştirme imkanı olmayacağından şirketlerin uçuş sayıları en az yüzde 50 oranında azalacak“ dedi.

Göreme,Uçhisar,Avanos ve Ürgüp başta olmak üzere tüm Kapadokya bölgesinde toplamda 21 Balon firmasının yer aldığını söyleyen Cingil,Bu balonların ana kalkış noktasının Göreme kasabası olduğunu ve bu yüzden Sivil Havacılığın temsilciliği Göreme'de olması gerekir diye düşünüyorum dedi.

Kapadokya bölgesinin tanıtımı ve bölge turizmi açısından Balonculuğun önemini anlatmaya gerek yok.Ülkemiz ve bölgemiz ekonomisinede ciddi katkılar sağlayan Balonculuğun aynı zamanda iş istihdamı içinde büyük önem arz ediyor.Yaklaşık 3000 civarında bu işten ekmek yiyen insanımız var. Böylesine önem arz eden bir konu için alınacak kararda SHGM nin özellikle balonculuk konusunda alacağı tedbirler hususunda bizimde fikirlerimize başvurmasını beklerdik.
Zira biz bölgeyerel yönetimleri olarak ve turizmin içinde olan birisi olarak bizlerinde fikir görüş ve önerileri ile katkımız olsun isterdik.Yinede ben şifayende olsa sözlü olarak Müdürlüğe görüşlerimi anlatacağım dedi.

Özellikle Bölge uçuşlarında aynı anda 100 er balonun uçuşuna izin verilerek bir kota konmasının ülke ve bölge ekonomisine olumsuz yansıyacağını belirten Başkan Cingil, Kurumun bu konuda daha farklı bir uygulama getirmesini bekliyoruz.Zira bu uçuşlar kurumun kendi önceki uygulamalarının sonucudur.Özellikle uçuş sayısını aşağı çekmek yerine mevcut balon firmalarının kontrolleri tecrübeli pilot ve  kalitesi gibi hususularda alınacak karar ve uygulamanın daha verimli olacağı kanaatindeyim dedi.