Brezilya Federatif Cumhuriyeti Nevşehir Fahri Konsolosluğunun açılış töreni, 14 Aralık 2013 Cuma günü, Uçhisar İndigo Group Merkez Binasında seçkin konuk ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Uçhisar'da gerçekleştirilen Brezilya Fahri Konsolosluğu Açılış Töreni ve Resepsiyonuna; Nevşehir Valimiz Mehmet CEYLAN, Kayseri Valisi Orhan DÜZGÜN, Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Antonio SOLGADO, Brezilya Nevşehir Fahri Konsolosu Ömer TOSUN, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun ERTUĞRUL, Avanos Kaymakamımız Mustafa ELDİVAN, Belediye Başkanımız Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, bölgemizden çok sayıda protokol üyesi, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, bölgemizin önde gelen turizm temsilcileri ile seçkin davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmalarında; “Brezilya ile Türkiye’nin çok eskilere dayanan dostluk ilişkilerine değinilerek, burada gerçekleştirilen töreninde bu dostluğun bir göstergesi olduğu ifade edildi. Brezilya ile yapılan Fahri Konsolosluk Antlaşmasının her iki ülke dostluğuna ve Kapadokya turizmine fayda sağlayacağı ifade edilerek, Konsolosluğun her iki ülkeye de hayırlı olması temennisi ile Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Antonio SOLGADO tarafından Brezilya Nevşehir Fahri Konsolosu Ömer TOSUN’a, Fahri Konsolosluk Buyrultu Mektubu takdim edildi.