Brezilya'da düzenlenen ABAV Turizm Fuarı'na katılan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Turkiye standında Kapadokya için ayrılan alanda bölgemizi tanıtmak ve Brezilya'dan gelen misafir sayımızı önümüzdeki sezonda artırmak için en iyi şekilde hazırlanarak Brezilya'ya geldiklerini vurguladı.
Başkan Fahri Yıldız, Portekizce Rehber Burak ile birlikte Kapadokya Bölgesinin tarihi ve kültürel turistik değerlerini Brezilya halkına aktardıklarını, bölgedeki balon turlarının dünyanın başka hiç bir yerinde görülemeyecek doğal güzellikleri görme imkanı sağladığını Brezilyalılara anlatıyoruz. dedi.
Okumayı araştırmayı çok seven Brezilya halkına Portekizce ve İngilizce broşürler verdiklerini söyleyen Yıldız, ABAV turizm fuarının ilk gününde standa ilginin iyi olduğunu, stant ziyaretçilerine minik balon figürleri, Kapadokya kartpostalları, magnet gibi küçük hediyeler verdiklerini, Brezilyalıların hediyelere sevindiklerini, mutlaka yerinde görmeye Kapadokya'ya geleceklerini söylediklerini kaydetti.
Fuarın ilk gününde Kapadokya standını seçkin tur operatörleri,THY Sao Paulo Müdürü, Sao Paolo Başkonsolosu Mehmet Özgün Arman ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.