Nevşehir Valiliği öncülüğünde KAPHİB, Ahiler Kalkınma Ajansı, Ürgüp Belediyesi, Göreme Belediyesi, Uçhisar Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü ve KAPTİD tarafından alınan ortak karar sonucunda organize edilen ve Ürgüp Belediyesi öncülüğünde Brezilya’daki Salo Paulo Turizm fuarına katılmak üzere gidecek olan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Brezilya’da Kapadokya bölgesinin tanıtımını yapacak.

28-30 Eylül 2016 tarihinde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek Abav fuarında, Kapadokya nın tanıtımının yapılacağı stantta Kapadokya bölgesini anlatan Portekizce broşürler, magnetler, balon figürleri, minyatür peribacaları, afişlerle bölgenin tarihi kültürel değerleri Brezilyada tanıtacak.

Kapadokya adına Brezilya Fuarına katılacak olan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Kapadokya’yı Portekizce ve İspanyolca bilen bir rehber ile beraber temsil etmek üzere yarın sabah Brezilya’ya gideceğiz. Her türlü tanıtıcı doküman ve materyal KAPHİB ve Belediyemiz tarafından temin edilerek hazırlıklarımız tamamlandı. Önceden beri Kapadokya’ya en fazla ziyaretçi alan Brezilya Sao-Paulo turizm fuarı, Uluslararası bilinirliğe sahip olan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından benimsenen ve Ülkemizdeki belli başlı turizm destinasyonlarına stant ayrılan bir fuardır" dedi.

Başkan Fahri Yıldız, 27 Eylül tarihinde gideceği Brezilya’dan 4 Ekim tarihinde dönecek.