Doğal güzelliği ile bir turizm cenneti olan Kapadokyada ki Çavuşin köyü ne yazıkki bazı insanların duyarsızlığı sebebiyle, tamamen bilinçsizce turizme açılmış olan yerler ya depo gibi kullanılmakta ya da inşaat artıkları peribacalarının çevresine dökülmekte.

 

Bu ilgisizlik ve duyarsızlık ne zamana kadar devam edecek. Çavuşin köyündeki bu çirkin görüntüleri sizlerle paylaşırken tüm Kapadokya genelinde bu görüntülerin benzerlerine şahit olabiliyorsunuz.Ne yazıkki bilinçsizce yada tamamen gözü dönmüş rant avcıları tarafından yürütülen uygulamalar neticesinde ortaya konulan tabloda Kapadokyanın yok edilişine asla seyirci kalmayacağız.

UNESCO tarafından Dünya Kültür Miras listesinde gösterilen Kapadokyamız gerek binlerce insanın iş istihdamı sağlaması ile yine binlerce turizmci için ekmek kapısı olduğu gibi gerek Nevşehir gerek Bölge gerekse ülke ekonomisi için sağladığı katma değer göz önüne alındığında durumun hassasiyeti ve önemi tüm çıplaklığı ile gözler önüne seriyor.

Ülkemiz ve ülke insanımızın tanıtımı içinde Kapadokya gerçeğini anlatmaya gerek duymuyoruz.

Kapadokyanın Kurtuluş Reçetesi:

 1-Duyarlı Bölge İnsanı
 2-Sorumluluk anlayış ve zihniyeti
 3-Yetkililerin görevlerini hak ve adalete göre uygun şekilde kullanmaları

Peki tüm bunlardan asıl Yetkili olanlar niçin bunları görmüyor. FİB Haber merkezi olarak Kapadokya daki bu çirkin görüntüleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Ama Yetkilileride aynı hassasiyeti göstermelerini diliyoruz. Zira bizim buradaki yatığımız tüm çalışmalar sadece Gazeteci ve memleket insanı ve toprakların çocuğu olarak tamamen samimiyetle dile getiriyoruz. Ama bu işten sorumlu olarak maaş alanların kesinlikle hassasiyetlerini ortaya koymaları şart.FİB Haber olarak takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.Artık bu toprakların insanı olarak tüm vatandaşlarımızı,Yerel Yöneticileri,Turizmcileri,Koruma Kurulu,Turizm İl Müdürlüğü Valilik herkesi göreve davet ediyoruz.Herşey daha temiz daha yaşanılır bir Kapadokya için…