Uçhisar Kalesinde açılan “UNESCO Koruma Altındaki Kültürel Miras”  sergisine Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Nadezhda NEYSKY, Bulgaristan Kültür Bakanı Yardımcısı Amelia GEŞEVA, Nevşehir Vali Yardımcısı Nevzat SİNAN, Bulgaristan İstanbul Başkonsolosu Angel ANGELOV, Türkiye İhratcatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Uçhisar Belediye Başkanı Ali KARAASLAN, Nevşehir Kültür Turizm Müdürü Cengiz EKİCİ ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılışından önce konuşma yapan Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Nadezhda NEYSKY, dünyanın en yüksek peribacasında“UNESCO Koruma Altındaki Kültürel Miras” fotoğraf sergisini açmış olduklarından dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. NEYSKY, “ Uçhisar Belediyemizin ev sahipliğinde Bulgaristan’ın UNESCO koruma altındaki bölgelerinin  fotoğraf sergisini bugün burada açıyoruz. Bu sergi Bulgaristan Türkiye arasında Kültür alanında mükemmel bir işbirliğinin varolduğunu göstermektedir.” Dedi.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ise konuşmasında, “Ülkemizin, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğu altında yürüttüğü çalışmalar neticesinde bugüne kadar UNESCO Dünya Miras Listesi’ne 18 adet varlığımızın alınması sağlanmıştır. Bu varlıklarımızdan bir tanesi de Göreme Tarihi Milli Parkı ve Kapadokya’dır. Bu konumun içinde yer alan beldemizde böylesi Uluslararası önem taşıyan ve bu nedenle takdire ve korunmaya değer doğal oluşumların sergisini düzenlemek bizim için ayrıca bir gururdur.

Bütün konuklarımıza ve bizlere bu sergi için başvuran Bulgaristan Büyükelçiliğimize ayrıca teşekkür ediyorum. Sizleri saygı ile selamlıyorum. ” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından  tüm misafirler düzenlenen resepsiyona katıldılar.