Nevşehir Kapadokya bölgesinde sit alanına yapılmış olan kaçak yapıların, imar mevzuatı doğrultusunda tespitinin ardından yıkımlarına devam ediliyor.

Kapadokya'da izinsiz 356 kaçak yapı daha yıkılacak...

Nevşehir Kapadokya bölgesinde bulunan turistik bölgede tarihi dokuya zarar veren kaçak yapılarla mücadele sürüyor.

Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Nevşehir Tabiat Varlıklarını Korumu Bölge Komisyon Kararları gereğince, Kapadokya bölgesinde bulunan ve doğa güzelliklerine aykırı, çarpık yapılaşmaya yol açan yapıların yıkımına devam edildiğini ifade ederek, izinsiz amaç dışı ve kaçak yapılan ev, iş yeri ve bağ evi olarak kullanıldıkları belirlenen çeşitli türlerdeki yapılarda yıkım çalışmalarının sürdüğü, bu kapsamda şuana kadar  Avanos ve Ürgüp ilçeleri ile Göreme ve Uçhisar beldelerinde 150, Sit alanı içerisinde ise 5 olmak üzere şu ana kadar 155 kaçak yapı yıkıldı.

Kapadokya'da kaçak olarak yapılan otel ve restoran inşaatları Kültür ve Turizm bakanlığı kararı ile durdurulmuş ve ardındanda yıkım işlemleri başlatılmıştı.

Bundan sonra tüm izinler Kapadokya Alan Başkanlığında olacak...

Bundan sonra bölgede yapılacak yapılarla ilgili tüm izinler ve kontrolü Kapadokya Alan Başkanlığında olacak... Öte yandan Kapadokya alan yönetimi binasının Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde tesbit edilen yerde yapılması planlanıyor.