Bursa’da açılan 3. Anadolu Günleri'nde Kültür ve Turizm fuarında Nevşehir'in değerlerini tanıtıyor.

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) 33 kentin il derneklerinin katılımıyla organize edilen ''3. Anadolu Günleri'', 28 Mart-2 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Anadolu'nun Tüm Renkleri Bursa'da Buluştu...

Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından düzenlenen "Anadolu Günleri" etkinliği, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Anadolu'nun 32 vilayeti kültürlerini Bursa'da tanıtıyor.

Nevşehir, "Anadolu Günleri" Etkinliğinde Bursa'da Tanıtılıyor...

BİLDEF 3. Bursa Anadolu günlerinde ilimiz Nevşehir'de kendisine ayrılan stantta tanıtılıyor. Nevşehir Valiliği, Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasının da destek verdiği etkinliğe katılan KAPHİB Müdürü Levent Ak, Ömer Nair, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil'e Bursa Nevşehirliler Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım ev sahipliği yapıyor. Özellikle Bursa'daki gurbetçilerin büyük ilgi gösterdikleri Nevşehir standımızda  Yöresel lezzetler, müzik ve folklor gösterileri, el sanatları ve hediyelik eşyalara yer verilen etkinlik, 94 katılımcı ve 162 stant ile 02 Nisan'a kadar devam edecek.


Bursa'da "Anadolu Günleri" Başladı... Kapadokya Fuarın Yine Gözdesi...

Bursa Nevşehirliler Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada, ''Anadolu Günleri'' etkinliğinin artık gelenekselleştiği ve kültürel buluşmaların yanında turizm fuarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Yıldırım, Etkinliğimiz ülkemizde kaos ortamı ve huzursuzluk isteyenlere bu ülkenin her daim bir ve beraber olduğunu göstermenin de en güzel örneğidir.'' dedi.Altı gün sürecek etkinliğe tüm vatandaşların ücretsiz davetli olduklarını aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

''Etkinlik boyunca tüm Anadolu'nun yöresel kültürü, lezzetleri, el sanatları ve folkloru Bursalılarla ve çevre illerden gelen ziyaretçilerimizle buluşacak. Her gün gündüz ve özellikle akşamları müzik ve folklor gösterileri ile birbirinden renkli etkinliklerde ziyaretçilerimizin memleket hasretini gidereceği ve farklı birçok kültürü yaşama fırsatı yakalayacağız. Bu bağmada bizlerde Nevşehir'den gelen değerli hemşehrilimizle birlikte 3. Bursa Anadolu Günleri'nde memleketimiz Nevşehir ve Kapadokya bölgemizi tüm değerleriyle tanıtacağız. Bu vesile ile bu sene 3.sünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize destek veren ve katılım gösteren tüm Nevşehirli Başkanlarımıza STKlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
  

Bursa Nevşehirliler Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım, ayrıca, konusu Nevşehir olunca her zaman memleketimizin sesi gözü kulağı olan ve etkinliğimizi memleketimizde duyuran FİB Haber Merkezine de teşekkür ediyorum dedi.

Kapadokya'mızın tüm değerleriyle tanıtımı açısından bu tür organizasyonlara önem verdiklerini dile getiren KAPHİB Başkanı Levent Ak'da ev sahipliği için Bursa Nevşehirliler Dernek Başkanı Oğuz Yıldırım'a teşekkür etti.