NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya bölgesinin en önemli el sanatları merkezi Avanos ilçesinde, çanak çömlek ustalarının maharetli ellerinden çıkan ürün sayısı 100 bini geçti.

Mesleğin bölgedeki en tanınmış, genç isimlerinden biri olan ve son yerel seçimlerde de il genel meclisi üyeliğine seçilen Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz, Avanos ilçesinde üretilen ürünlerin sayısının 100 bini geçtiğini söyledi.

Ürün çeşitliliğinin artırılmasında günümüzün ihtiyaç malzemesi ürünlerinin çanak çömleğe uyarlanması ve ustaların hayal gücünü kullanarak yeni ürünler üretmesinin büyük ölçüde öncelik taşıdığını belirten Şaban Topuz, mutfak, ev araç gereç ve süs eşyalarının artık çanak çömlek atölyelerinin ürün çeşitliliği konusunda en önemli ilham kaynağı haline geldiğini belirtti.

Bahçe dekorasyon ürünlerinin yanında, Mutfak ürünleri, ambalaj ürünlerinin de çanak çömlek atölyelerinde artık rahatlıkla üretilebildiğine dikkat çeken Çanak Çömlek Ustası Şaban Topuz, “Kapadokya bölgesinin en önemli el sanatları ürünü olarak göçe çarpan çanak çömlekçiliğimiz her geçen yıl biraz da gelişiyor ve ürün çeşitliliği de günden güne artıyor. Çanak Çömlek ustalarımızın maharetli ellerinde yoğrulan çamur kimi zaman bir mutfak ürününe, kimi zaman bir bahçe veya ev dekorasyon ürününe, kimi zaman ise ambalaj ürününe çevriliyor. Bu anlamda Avanos çanak çömlekçiliği oldukça üretken bir hale geldi diyebiliriz. Bu çeşitliliğinin önümüzdeki yıllarda gelişen teknolojik ürünlerin de artmasıyla artacağına inanıyorum” dedi.