Kapadokya'yı küresel bir festival destinasyonuna dönüştürmeyi amaçlayan festival, 16-18 Mayıs arasında Uçhisar'da yapıldı.

Pozitif Live’ın tasarladığı festivalin çağdaş sanat küratörlüğünü Fulya Erdemli, gastronomi  bölümünün öncülüğünü de ünlü şef Maksut Aşkar yaptı.

Pozitif Live'dan yapılan açıklamaya göre, Cappadox, alışılmışın dışında bir festival deneyimi yaşamak isteyenleri, 16-18 Mayıs arasında Kapadokya'da buluşturdu. Kapadokya'yı küresel bir festival destinasyonuna dönüştürmeyi amaçlayan festival, Uçhisar'da başarıyla tamamlandı.

Argos Kültür Sanat iş birliğiyle tasarlanan Cappadox, çağdaş müzik, sanat, tasarım, spor ve gastronomi etkinliklerini bir arada sunarak tüm katılımcılardan tam not aldı.

Pozitif Live tarafından düzenlenen festival, büyük ilgi gördüğü ilk yılında müzik, sanat, tarih ve doğaseverleri 16 – 18 Mayıs’ta Kapadokya’nın etkileyici coğrafyasında ağırladı. 

Kapadokya'nın ilham verici coğrafyasından güç alan Cappadox, müziğin mekan ve zaman ilişkisiyle uyumu içinde benzersiz konserlere ev sahipliği yaptı. Jozef van Wissem, Stephan Micus, Julia Holter, Iyeoka, Mùm, Mercan Dede ve İlhan Erşahin gibi güçlü ve birbirinden farklı sanatçılar etkileyici Cappadox mekanlarında sahne aldı. Tarihi ve mistik atmosferiyle dinleyicileri büyüleyen Bezirhane, etrafı peribacalarıyla çevrili eşsiz bir konser ortamı sunan Cevizlik, Kapadokya'nın en yüksek noktasında Cappadox'un ana sahnesini tüm görkemiyle kucaklayan Uçhisar Kalesi müzikseverlerin konser deneyimlerini farklı bir boyuta taşıdı. Kapadokya'nın büyülü ve antik vadilerine kurulan Güneş Enerjili Yayın Sahnesi'nde gerçekleşen konserler wapapura.com ve cappadox.com üzerinden tüm dünyaya ulaştı.

Zemi, Meskendir ve Aşk Vadisi'nin etkileyici coğrafyasında gerçekleşen meditasyon, doğa yürüyüşü, vadi bisikleti gibi açık hava etkinlikleri, etkileyici rotalarının yanı sıra pop-up konserler, keyifli molalar ve kır piknikleriyle benzersiz bir deneyime dönüştü.

Binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kapadokya'nın saklı kalmış yemek kültürü, Şef Maksut Aşkar önderliğinde, misafir şeflerin katılımıyla çağdaş yaklaşımlarla yeniden yorumlandı. Kapadokya'nın yerli halkının mutfağında pişen ev yemekleri keyifli bir caz konseriyle Cappadox Şölen'de büyük sofralarda sunuldu. Gurme Tadımlarda, Kapadokya'nın karakteristik üzümlerinin Türkiye'nin peynirleriyle yakaladıkları uyum ziyaretçiler için gastronomik bir deneyime dönüştü. Cappadox için özel hazırlanan "Şeflerin Masası" menüsü, birbirinden farklı atmosfere sahip Muti Restaurant, Babayan Evi ve Old Greek House Restaurant'ta ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kapadokya'nın anıtsal peyzajı, olağan dışı mimarisi, binlerce yıllık tarihi ve karmaşık güncel dokusuyla sunduğu sarsıcı deneyim, Cappadox'un bu yılki çağdaş sanat etkinliklerinin ilhamı oldu. Fulya Erdemci küratörlüğünde gerçekleştirilen çağdaş sanat etkinliklerine bu yıl 15 sanatçı, işbirlikçi ve araştırmacı katıldı. “Kapadokya Çarpması” başlıklı sergi, Uçhisarlı Çarhacı Mustafa Efendi Konağı Yapı Kompleksi’nde 31 Mayıs’a kadar izlenebilecek.