Kapadokya birbirinden ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. Aralarında, Iyeoka, Jozef van Wissem, Mino Cinelu, Mum, Stefan Micus’un da yer aldığı çok sayıda müzisyen ve sanatçı ile Türkiye’den Erkan Oğur, Derya Türkan, Alp Ersönmez, İlhan Erşahin, Mercan Dede gibi önemli isimler üç gün boyunca Cappadox Festivali kapsamında konserler verecek.

Kapadokya’nın etkileyici gün doğumuna karşı verilecek ücretsiz dinletilerden güneş enerjili yayın sahnesine kadar birbirinden farklı deneyimler Cappadox’ta hayat bulacak. Bu konserlerden bazılarını sizler için derledik…

Arabeskten future caza

Müzisyen İlhan Erşahin, Wonderland projesini Cappadox’a taşıyacak. Modern caz ve alaturka köprüsünü Hüsnü Şenlendirici ve Nils Petter Molvaer’in katılımıyla kuracak konser, 70’lerin Türk arabesk titreşimlerinden future jazz’a bir yolculuk vadediyor.

Iyeoka’yla cazdan funk'a

Ses rengini melankolik ama enerjik performansıyla zenginleştiren Iyeoka, Cappadox dinleyicisiyle bir araya gelecek. Nijerya asıllı müzisyen, farklı ruh halleri arasında yaptığı yumuşak geçişlerle Kapadokya’nın en özel mekanlarından birinde, Uçhisar Kale’de sahne alacak.

Uzaktaki Müzik doğuyor

Perdesiz gitarın yanı sıra kopuz ve curasıyla Erkan Oğur, klasik kemençeyle oluşturduğu özgün ezgileriyle bilinen Derya Türkan ve birçok farklı müzik türünü bas gitarıyla yorumlayan Alp Ersönmez, Uçhisar Kale’de Uzaktaki Müzik’e hayat verecek.

İzlandalı grup Cevizlik'te

Ye­rel İz­lan­da ens­trü­man­la­rı ve de­ney­sel folk for­mü­lüy­le bir ara­ya ge­tir­dik­le­ri mi­ni­mal elek­tro­nik öğe­le­ri bir ça­tı al­tın­da bu­luş­tu­ran Múm, kon­ser­le­rin­de kul­lan­dık­la­rı gör­sel öğe­ler­le de din­le­yi­ci­le­riy­le ger­çek üs­tü bir bağ ya­ka­la­ma­yı ba­şa­rı­yor.