Aralarında, Iyeoka, Jozef van Wissem, Mino Cinelu, Múm, Stefan Micus’un da yer aldığı çok sayıda müzisyen ve sanatçı ile Türkiye’nin Erkan Oğur, Derya Türkan, Alp Ersönmez, İlhan Erşahin, Mercan Dede gibi önemli isimleri üç gün boyunca Kapadokya’nın etkileyici atmosferinde Cappadox için özel tasarlanan alternatif sahne ve mekanlarında özgün konserler verecek. Doksan dinleyici kapasiteli Bezirhane konserlerinden bin dinleyici kapasiteli Uçhisar Kale konserlerine, Kapadokya’nın etkileyici gün doğumuna karşı verilecek ücretsiz dinletilerden güneş enerjili yayın sahnesine kadar birbirinden farklı deneyimler Cappadox’ta hayat bulacak.

Cappadox’ta 3 gün konser

Akustiği ve etkileyici mistik havasıyla binlerce yıllık tarihi bir mekan olan Bezirhane’de Josef van Wissem, Julia Holter, Colleen, Nils Petter Molvaer, Grouper, Mino Cinelu ve Ulaş Özdemir &Mustafa Kılçık’ın gibi isimlerin dingin konserleri gerçekleştirilecek.
Uçhisar’ın Güvercinlik Vadisi’ne kavuştuğu noktada, etrafı peribacalarıyla çevrili Cevizlik’te Cappadox’a özel oluşturulan konser ortamında da güçlü performanslarıyla dikkat çeken isimler sahne alacak. Kapadokya’nın en yüksek noktası Uçhisar Kale, Cappadox’un en görkemli konserlerine ev sahipliği yapacak. Dinleyicileri Kapadokya’nın kuşbakışı manzarasına ve Erciyes’in eşsiz görüntüsüne davet eden Uçhisar Kale konserlerinde Mercan Dede, Mino Cinélu, Hugh Marsh, Iyeoka, Stephan Micus, Erkan Oğur, Derya Türkan ve Alp Ersönmez’in performanslarını hayat bulacak.

Cappadox için Türkiye’ye geliyorlar!

Grouper konseri ile Mercan Dede ve Hugh Marsh birlikteliği Kapadokya’nın efsanevi şafağı eşliğinde gerçekleştirilecek Gün Doğumu Konserleri’nde tüm izleyicilere ücretsiz sunulacak. Zemi, Meskendir ve Aşk Vadileri’nde yapılacak açık hava etkinliklerinin Pop-up Doğa Konserleri, vadilerin gizli noktalarında gerçekleşecek Ulaş Özdemir ve Mustafa Kılçık Duo, Josef van Wissem, Mino Cinelu’nun özel performanslarını sergileyecekleri Güneş Enerjili Yayın Sahnesi Cappadox programını renklendirecek. Bu performanslarının enerji ihtiyacı güneş panelleriyle sağlanacak ve uydu bağlantısı aracılığıyla internet üzerinden tüm dünyaya canlı olarak yayınlanacak.

Wissem, Bezirhane sahnesinde

Kendine özgü tekniğiyle ud çalımının son zamanlardaki en sıra dışı ve cesur temsilcilerinden Hollandalı müzisyen Jozef van Wissem, Jim Jarmusch’un ödüllü yapıtı Only Lovers Left Alive’ın film müzikleriyle Cannes’ın ‘En İyi Soundtrack Ödülü’nü aldı. Miles Davis, Herbie Hancock, Weather Report ve Lou Reed gibi efsanelerin kadrolarınında yer alan ve son olarak Kate Bush’un 35 yıllık arayı sonlandıran turnesi Before The Dawn ekibine katılan Cinélu Cappadox’ta Bezirhane ve güneş enerjili yayın sahnesinin konuğu olacak ve Uçhisar Kale’de Mercan Dede ile sahne alacak.
Özellikle Japonya, Hindistan ve Güney Afrika kültürlerine ait müzik öğelerini primitif ve yenilikçi yaklaşımlarla bir araya getirdiği çalışmaları sayesinde dünya müziğinde yeni bir bölüm açan ve kullandığı enstrümanların yanı sıra alışılmışın dışında kalıplara soktuğu sesiyle de performanslarında dinleyiciye sürprizlerle karşı karşıya bırakan Stephan Micus, Uçhisar Kale’de dinleyici ile buluşacak.

Iyeoka’yla caz Uçhisar Kale’de

Eşine az rastlanır türden ses rengini melankolik ama enerjik performansıyla zenginleştiren Iyeoka, Cappadox dinleyicisiyle bir araya gelecek. Nijerya asıllı müzisyen, farklı ruh halleri arasında yaptığı yumuşak geçişlerle Kapadokya’nın en özel mekanlarından birinde, Uçhisar Kale’de sahne alacak. 
Alamet-i farikası olan perdesiz gitarın yanı sıra kopuz ve curasıyla Erkan Oğur, klasik kemençeyle yarattığı özgün ezgileriyle bilinen Derya Türkan ve birçok farklı müzik türünü bas gitarıyla yorumlayan Alp Ersönmez, Uçhisar Kale’de Uzaktaki Müzik’e hayat verecek. Yumuşak vokalleri, elektronik ritim ve tempo kaymaları ve değişik geleneksel kuzey çalgılarını kullanışlarıyla ünlü İzlandalı grup Múm, Cappadox Cevizlik sahnesinde. Yerel İzlanda enstrümanları ve deneysel folk formülüyle bir araya getirdikleri minimal elektronik öğeleri bir çatı altında buluşturan Múm, konserlerinde kullandıkları görsel öğelerle de dinleyicileriyle gerçek üstü bir bağ yakalamayı başarıyor.

İlhan Erşahin’s Wonderland Cevizlik’te

Müziğinde Türk geleneksel motiflerinden funk müziğe kadar çeşitli öğeleri barındıran İlhan Erşahin, hafızasındaki Türkiye dokusunu tasvir ettiği Wonderland projesini Cappadox’a taşıyacak. Modern caz ve alaturka köprüsünü Hüsnü Şenlendirici ve Nils Petter Molvaer’in katılımıyla kuracak konser, 70’lerin Türk arabesk titreşimlerinden future jazz’a bir yolculuk vaat ediyor. Cappadox’un program detaylarına cappadox.com’dan ulaşılabiliyor. Etkinliklerin biletleri ise cappadox.com’dan ya da biletix.com’dan alınabiliyor.

 (Metro Gazetesi)