Bu yıl “Gelin bahçemizi ekelim” temasıyla 19 -22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox müzik, çağdaş sanat, gastronomi, açık hava programında günümüzün hızlı yaşamına alternatif etkinliklere çağırıyor. Her biri birbirinden farklı katılımcılarına, “Gelin bahçemizi ekelim” temasının yansıdığı unutulmaz deneyimler vaat eden Cappadox 2016’nın keşiften üretime yolculuğunda yeni ufuklara pencere açan kilometre taşları var.

Sun Ra Arkestra "kozmik felsefesi", müzikal besteleri ve performansları ile Cappadox’un unutulmayacak performanslarından birine davet ediyor. Efsanevi caz sanatçısı Sun Ra'nın orkestrası avant-garde jazz türündeki müziğiyle neredeyse bütün caz tarihine temas ediyor.

Günümüz cazının en iyilerinden biri kabul edilen, udi, şarkıcı ve besteci Dhaffer Youssef, Dhaffer Youssef Quartet ile birlikte Sufi geleneklerini çok kültürlü dokunuşlarla tazeleyerek lirizm yaratıyor. Cappadox’ta orkestranın elektronik ve funk müziği içeren mistik Kuzey Afrika ve caz tonları, doğaçlamalarla Akdeniz müziğini ve düetleri birleşiyor.

Folk müzik ile caz ve rock'ı bir araya getiren, Gevende psikedelik türünde şarkılarıyla Cappadox katılımcıları için Perili Ozanlar Vadisi’nde sahne alıyor.

Derin ve güçlü bir sese, cazdan soul'a, blues'dan reggae'ye, geniş bir yelpazede, özgün kompozisyonlara imza atan Karsu bahçemizde yetişen bir müzisyen. Caz ağırlıklı, funk, soul, blues ve reggae ile zenginleştirilmiş müziğini Uçhisar Kalesi’nden Cappadox’a yayıyor.

Diyarbakır Klasik Türk Musikisi Korosu’nun ilk ve tek Ermeni sanatçısı Udi Yervant, Ermenice, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Farsça şarkılarıyla Cappadox’ta dinleyicilerle buluşuyor.

Kapadokya’nın tarıma dayalı yaşam ve geçim modelinden turizme dayalı bir ekonomiye geçiş sürecine odaklanan Cappadox Çağdaş Sanat Programı Fulya Erdemci ve yardımcı küratör Kevser Güler küratörlüğünde Asunción Molinos Gordo (Kahire / Maskat / Guzmán), Ayşe Erkmen (Berlin / İstanbul), Cevdet Erek İstanbul), Christoph Schaefer (Hamburg), Hera Büyüktaşçıyan (Istanbul), John Körmeling (Eindhoven), Maider Lopez (San Sebastian), Marilá Dardot (São Paulo / Lizbon), Murat Germen (İstanbul), Murat Şahinler &  Fuat Şahinler (İstanbul), Nilbar Güreş (Viyana  / İstanbul), Özge Önderoğlu Akkuyu, Emin Naci Akkuyu & Murat Taşçıoğlu (Nevşehir) ve Tomas Saraceno (Berlin) gibi Türkiye’den ve yurt dışından sanatçı ve işbirliklerini ağırlıyor.

Peri bacalarıyla çevrilmiş, bağcılık ve arıcılık yapılan küçük aile çiftliklerinin ve tarihi bir kilisenin bulunduğu Kızılçukur’a ve Uçhisar Meydanı’na yayılan sergide, doğa, kültür ve tarihe işaret eden bahçeler ve coğrafyanın farklı açılarını imleyen sanatsal müdahaleler gerçekleşecek. Bu yıl sergi Cappadox’un farklı etkinlikleriyle de etkileşime giriyor. Örneğin, Cappadox Flora Yürüyüşü ya da turistik turlara alternatif, yaşayan kültüre işaret eden bisiklet turları gibi etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla bölgenin insanlarını, seslerini, dokusunu ve hatta coğrafyanın endemik bitki örtüsünü izleyicinin deneyimine açacak.

Aşk Vadisi Doğa Yürüyüşü üzüm bağları arasında dolaştığınız, peri bacaları ve Kapdokya’nın olağanüstü etkileyici doğasında Cappadox katılımcılarının buluştuğu unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Kapadokyalıların evlerinde pişen yemekler, Cappadox şeflerinin önderliğinde Bağlıdere (Aşk) Vadisi’nde kurulacak Cappadox Piknik’te tadılacak.

Cappadox'un gastronomi programında üç gün boyunca yer alacak Şeflerin Masası, Maksut Aşkar’ın, Şemsa Denizsel’in ve Avustralyalı Şef Sebbie Kenyon’ın çağdaş yorumlarıyla Maara Konak’ta sunulacak. Toprağın mevsimde sunduğu mahsüllerle hazırlanan tadım yemekler, artık tüketilmeyen tatları çağdaş yorumlarla Cappadox ziyaretçileri için hazırlanacak bir menüde, şeflerin doğaçlama ve yaratıcı yaklaşımlarıyla performansa dönüşecek.

Yoga Akışları – Toprağa Bağlanmak seansında Kapadokya toprağındaki enerjiyi kullanarak Toprak Ana ile bağlantı kuracak katılımcılar, zihinlerinde ve beyinlerinde büyük bir enerji akışı hissedecek.

Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşecek Cappadox’un tekil etkinlik biletleri biletix’ten alınabiliyor. Garanti kart sahipleri Cappadox biletleri için yüzde 20 indirim ayrıcalığına sahip oluyor.