52. ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası’nda etkin bir şekilde tanıtımı yapılan Kapadokya, bütün tarihi, doğal ve kültürel değerleriyle şimdi de Moskova MITT Turizm fuarında fuarın yıldızı oldu. MITT Moskova  Turizm Fuarı'nda açılan Nevşehir Kapadokya standında, KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak,TÜRSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurul Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci ve Profesyonel Kokartlı tercüman Olga Kurtulmuş görev yapıyor.

13-15 Mart 2018 Moskova'da düzenlenen MITT Moskova Fuarında Kapadokya standı ilgi odağı oldu. Fuarın ilk saatlerinden itibaren Türkiye ve Kapadokya stantlarının ziyaretçi akınına uğraması turizmcilerin yüzünü güldürdü.​

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, fuarda Kapadokya standını ziyaret ederek, burada bir süre yetkililerle sohbet etti. Kapadokya'nın yöresel ürünleri olan köftür ve kabak çekirdeğinden tattı. KAPHİB (Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği) Müdürü Levent Ak, tarafından Bakan Çavuşoğlu ve Kurtulmuş'a Avanos toprağından yapılmış çini tabak hediye edildi.

KAPHİB Müdürü Levent Ak; "MITT FUARINDA EN BÜYÜK stant Türkiye'nin olmasına rağmen bu fuarda rakiplerimiz İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz gibi turizm ülkeleri de Rus pazarına girmek için bu fuarda yer alarak ciddi çalışmalar yapıyorlar. Bu fuar ITB BERLIN gibi dünyanın sayılı buyuk fuarından biri.  Biz Kapadokya olarak özellikle inanç ve kültür turizmi hakkında Rus misafirlerimizi bilgilendiriyoruz. Rus konuklarımız fuarda balon turizmi ilgilerini çekiyor" dedi.

Nevşehir- Antalya arası uçuşları yeniden başlanmalı!


Türkiye'miz ve Kapadokya açısından oldukça verimli geçtiği izlenilen fuardan çıkan sonuç şudur ki, Acilen Nevşehir Antalya arası uçuşlar yeniden başlanılmalı. 
Antalya Nevşehir hava alanları uçuşları başlarsa Kapadokya'da rus turist patlaması olacak bu çok önemli. Zira fuarı ziyaret eden Ruslardan herkes Kapadokya'ya Antalya uçuş bağlantısını soruyor.