BAKAN ÇELİK JAPONYA BÜYÜKELÇİSİ’Nİ KABUL ETTİ
“Talihsiz Olay Maalesef Hepimizi Çok Üzdü”

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Japonya’nın Ankara Büyükelçisini kabul etti.
Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kiyosihi Araki’yi makamında kabul eden Bakan Çelik, Nevşehir’in Göreme ilçesinde bir Japon turistin ölümü ve bir turistin de yaralanması olayı ile ilgili olarak büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.
Bu olayın iki ülkenin ortak acısı olduğunu belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:
“Japon turistlerin saldırıya uğraması, sizin ve bizim ortak acımız oldu. Bununla ilgili vefat eden için tekrar başsağlığı diliyorum, diğeri için geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu sizin kadar bizim için de büyük bir acı oldu, fevkalade bir üzüntüyle karşıladık.


VAN DEPREMİNDE BURAYA GELİP HAYATINI KAYBEDEN MİYAZAKİ’NİN RESMİ DUVARIMDA ASILI

Biliyorsunuz, size daha önce, ben genel başkan yardımcısıyken, partiyi ziyaret ettiğinizde göstermiştim. Van depreminde buraya gelip de hayatını kaybeden Miyazaki’nin resmini, oraya bir hatıra olarak asmıştım. Dolayısıyla, Japon halkıyla olan derin bağlarımızın göstergesi olarak, hala o resim orada duruyor. Halkımız Japonları çok seviyor, Japonlar da ülkemizi çok seviyor. Fakat bu talihsiz olay maalesef hepimizi çok üzdü.

YARALANAN TURİST TAHSİS ETTİĞİMİZ
UÇAKLA JAPONYA’YA DÖNDÜ

Yaralanan turist bugün sabah 10:30’da ailesiyle birlikte ülkemizin tahsis ettiği uçakla Japonya’ya hareket etti. Kendisine acil şifalar, ailesiyle birlikte mutlu bir hayat diliyoruz. İyileştikten sonra da ben, kendisini tekrar özel davetlim olarak, ailesiyle birlikte Türkiye’de misafir etmek istiyorum.


JAPONYA’DA DEĞERLİ BİR DOSTUMUZ OLACAK

Sayın Büyükelçi bizim çok değerli bir dostumuzdur. Kendisi Türkiye’yi çok yakından tanır. Türkiye-Japonya ilişkilerine çok katkısı oldu. Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu, Türk halkının esasında çok misafirperver bir halk olduğunu kendisi çok iyi bilir. Kendisinin görev süresi bitiyor ve ülkesine dönüyor. Fakat çok başarılı bir dönem geçirdi. Bizler, Türk halkı, kendisini her zaman saygıyla anacağız. Biliyoruz ki, Japonya’da değerli bir dostumuz olacak. Kendisi de buradaki dostlarını eminiz unutmayacaktır.”


TÜRKİYE’NİN GÜVENLİ OLDUĞUNA İNANIYORUM

Büyükelçi Kiyosihi Araki de, yaşanan olaydan dolayı üzgün ve şaşkın olduğunu aktardı ve “Şimdiye kadar Göreme, Kapadokya tarafında çok yere gittim, güvenli bir yer olduğunu biliyordum. Bu yüzden bu olay dolayısıyla şoka girdim açıkçası. Ama hala güvenli olduğuna inanıyorum” dedi.

Japon turistlerin yaşadığı talihsiz olayın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bakanlık Müsteşarı ve Tanıtma Genel Müdürü’nü Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği’ne göndererek başsağlığı dileklerini iletmişti.

Bakan Ömer Çelik, dün de Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Sang Kyu Lee’yi makamında kabul etti ve Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

@omerrcelik: Güney Kore Büyükelçisini kabul ettik. Başbakanımızın talimatıyla Türkiye'de Kore yılı, Güney Kore'de Türkiye yılı etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

Seneye Kore'de Türk yılı olacak, 2015'te ise Türkiye'de Güney Kore yılı olacak. Ayrıca 60. yıl münasebetiyle 2017'de karşılıklı kutlama programları gerçekleştireceğiz. Yıllar evvel Türk askerinin bağımsızlık mücadelesine şehitler ve gazilerle destek verdiği Güney Kore ile ilişkilerimizi çok boyutlu geliştireceğiz.

Güney Kore Başbakanının son ziyaretinde de sabah ilk program olarak Kore gazisi Türklerle bir araya gelmesi sarsılmaz ilişkimizi gösteriyor...