Türk Festivali Kapadokya Günleri Chicago’nun önemli merkezlerinden Pioneer Court’ta devam ediyor.Festivale çok sayıda katılı olduğu belirtiliyor.

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş,Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan,Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi,Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ile Nevşehir Üniversite Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç İl ÖZel İDare Genel Sekreteri Abdulkadir Tatar,Nevşehir Vali yardımcısı Karaboran,çok sayıda  Kapadokya bölgesinden turizmci katılıyor.

T.C. Chicago Başkonsolosluğu ile Nevşehir Valiliği ve KABHIB eşgüdümünde Şikago’da yapılan  Türk Festivali’nde Kapadokya rüzgarı esiyor.... Halka açık olan festivalde gün boyu ücretsiz etkinlikler sergileniyor... Birbirinden farklı sanat gösterilerininde yer aldığı festivalde Şikagolu ve bölgeyi ziyaret eden turistler için başta Nevşehir ve Kapadokya olmak üzere Türk kültürünü gösteren film, dans, müzik ve gurme yemek örnekleri sunuluyor.

Etkinlikte ayrıca Türk misafirperverliğini, kültür mirası ve mutfağının lezzetleri sergileniyor.
Türk halk dansçıları, semazenler, defileler geleneksel ve modern Türk defileleri, tekstil ürünleri, Türk ve halk müziği ve Klasik Türk Müziği konserleri katılımcılardan büyük ilgi görüyor.
Şikago’nun önemli merkezlerinden biri olan Pioneer Court’ta düzenlenen etkinlikte Kapadokya bölgesinden çömlek ustaları, ebru sanatçısı, dokuma ustası gibi sanatçılar da yer aldılar.

Etkinlik kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından hazırlatılan Kapadokya görselleri de sergilendiği belirtiliyor. Ayrıca Nevşehir Üniversitesi tarafından da bir panel düzenlendiği bildirildi. THY Nevşehir Satış Ofisi ile birlikte birçok belediye ve turizm sektörünün önde gelen isimlerinin destekleriyle yürütülen organizasyon kapsamında Kapadokya’nın en iyi şekilde tanıtılması hedefleniyor.