Geniş bir alana Kapadokya Bölgesi’ne özgü peribacalarının kopyasını yapmayı planlayan Çin, Uzakdoğulu turistleri çakma Kapadokya’ya çekme uğraşında

2007’de Çin’in Şanghay şehrinde 200 km’lik bir alana kurulan ‘çakma Paris’ beklenilen ilgiyi bulamayınca “çakma Kapadokya” fikri ortaya atıldı. Çin, geniş bir alan üzerine suni peribacaları yaparak Uzakdoğu’dan Kapadokya’ya giden turistlerin ilgisini çekip yeni bir turizm potansiyeline kavuşmayı hedefliyor.

Gözüne kestirdiği her şeyin kopyasını birebir yapan Çinli girişimciler turist çekebilmek amacıyla  ‘Champs-Élysées’den  ‘Eyfel Kulesi’ne  ‘Versailles Sarayı’ndan  ‘Mon Martre’a pek çok Paris yapısının inşa edildiği bölge 100 bin kişinin konaklayabileceği şekilde yapılmıştı.

Şimdilerde kimsenin yaşamadığı ‘Çakma Paris’ düğün için Fransa ’ya gidemeyen Çinlilerin hatıra fotoğrafı çektikleri bir bölge olmuş durumda.

Ancak Vice dergisinin yaptığı araştırmaya göre bölgede şu an sadece 30 aile yaşıyor. Fransız tarzı lüks evlerin bulunduğu ilçede, 300 metrekarelik dairelerde oturmak için ortalama 500 euro vermek gerekiyor. Beş yılda inşa edilen bölgede ilk zamanlar iki bin aile oturuyordu.