Nevşehir’de Ekim ayında müze ve ören yerlerini 302 bin 126 kişi ziyaret etti. Çin'den gelen iki televizyon ekibi de bölgede çekim yaptı.Resmi rakamlara göre, Ocak-Ağustos 2014 döneminde Çin’den Türkiye’ye giden ziyaretçi sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 41.5 artışla 126 bin 37 kişi oldu.
Çin’den Türkiye'ye giden turist sayısı 2012 yılında 108 bin, 2013’te ise 138 bin olmuştu.Edinilen bilgiye göre, Türkiye’ye yönelik acenteler kanalıyla satılan en popüler klasik Türkiye paketin de İstanbul, Safranbolu, Kapadokya, Konya, Pamukkale ve İzmirbulunuyor. Ege Denizi yat turları -Bodrum, Marmaris, Side–Antalya destinasyonları da yeni destinasyonlar arasında yer alıyor.

Kapadokya Bölgesi'ni Ekim ayında çoğu turist 302 bin 126 kişi ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün onayıyla Çin’in devlet kanalı CCTV'nin yanı sıra China Southern Airlines, peribacaları ile tanınan Kapadokya bölgesinde çekim yaptı.

Çinli kanallarının yanı sıra ulusal televizyonlarda gösterilecek bazı dizi ve müzik klibünün çekimleri de Kapadokya Bölgesi'nde yapıldı.