Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi Belediyesi ile ilgili çıkan haberlere açıklama yaptı.
 12-13 Nisan 2013 tarihinde ulusal ve yerelbasında yer alan haberde Ortahisar Vadisinin bizim tarafımızdan çöp vadisi yapıldığını iddaa eden, tamamen maksatlı ve çekim hileleri yapılarak görselbasına verilen haberlerin doğrulukla uzaktan, yakından bir alakası yoktur.

Bu haberi yapanların ne amacı olursa olsun Ortahisar’ ımızave bölgemize yapılmış bir hakarettir. Bu haberler bölgemizi ve Ortahisar’ ımızısamimi olarak seven insanları derinden üzmüştür. Basında yer alan görüntülerinhileli ve maksatlı olduğunu söyledim. Ortahisar’ın çöplüğü 1986 YılındaBelediye Meclisi ve Encümen kararı ile çöp toplama yeri tespit edilmiş 1996Yılında da etrafındaki yerler alınarak genişletilmiştir. O tarihten beribelirlenen mevcut alan çöp toplama yeri olarak kullanılmaktadır.

 

  2009 da görevegeldiğimizde mevcut yeri kullanmaya devam ettik. Bölge genel manada doğalgüzellikler ile dolu ama burası kasabanın 5 km uzağında Peri bacalarındantamamen uzak ve Ortahisar Vadisine 1 km uzaklıktadır. Bu çöplüğün dikkatçekmemesi ve göze görünmemesi için Ortahisar Belediyesi olarak mevcut dozerimizile o alanda bulunan bims ve toprağı kiralayarak belirli periyotlarla atıklarınüzerini kapatarak  oluşan çirkin görüntüyümümkün olduğunca  engelliyoruz.

 Haber:Faruk Özzengin

 

   Bütün bu gerçeğinbilinmesine rağmen aslı olmayan bu görüntüler kişisel çıkarlara hizmet etmesi hedeflenerek yayınlanmıştır. Kapadokya’nın merkezi olan güzel beldemizi karalama kampanyası kime ve kimlere faydasağladığını siz halkımızın ve kamuoyunun takdirlerine sunuyorum.

 

    Ne acıdır ki buhaberler ile birlikte bazı yerel yazılı basın organları haberi alkışlarcasına tasdik ediyor. Mesleğine saygı duyduğumuz hocalarımızın yorumlarınıda hicap duyarak okuyup hayretler içinde kaldığımı söyleyebilirim. Oysa  ki onlarda bu memleketin insanları ama bu şakşakçılık ile tüm bölgeye zarar verdiklerinin farkında değiller.

 

    Bütün bu asılsız haberlerin aksine göreve geldiğimiz günden beri soğuk hava depoları ile ünlü kasabamızın doğal güzelliklerede sahip olduğunu vurgulamak adına şahsım ,   yol arkadaşlarım, kamu görevlileri, siyasi veyerel yöneticiler , turizimciler ve belediye personelinin yaptığı canhıraş çalışmalar çizdiğimiz hedef doğrultusunda adım adım ilerliyor;

Kapadokya’ nın en büyük peri bacası olan Ortahisar Kalesi turizme açıldı. Güneşin en güzel battığı yer olan Kızılçukur vadisi parke taşyola kavuşturarak daha cazip hale getirildi. Katıldığımız İzmir Travel Turkey ve İstanbul  Emiit  uluslar arası turizim fuarlarda beldemiz başarı ile temsil edildi.

 

   Türkiye bizim , Kapadokya bizim , Ortahisar bizim…

 

    Şahsi ve siyasi çıkarlarımız için menfaat uğruna bölgemize, Ortahisarımıza zarar vermeyelim. Herkesibu konuda daha duyarlı ve daha sorumlu davranmaya davet ediyorum.

 

                                                                                                                      Ali İhsan ÖZENDİ

                                                                                                               Ortahisar Belediye Başkanı