Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki  Yeraltı Şehrine turist ziyareti azaldı.

Dünya Miras listesinde yer alan Kapadokya’nın önemli turizm yerlerinden Derinkuyu Yeraltı Şehrine ziyarete gelen turist sayısı düştü. Derinkuyu Yeraltı Şehrini 2015 yılı mart ayında tahmini olarak 20 bin civarında turist ziyaret etti. Bu yıl aynı ayda turist sayısının 15 bin kişi civarında olması öngörülüyor. Yeraltı Şehri çevresindeki turizm işletmecileri yabancı turist sayısındaki düşüşü Ankara’da meydana gelen bombalı patlamanın etkili olduğu görüşündeler.

Turistik eşya satıcısı Hacı Ahmet Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Ankara’da meydana gelen patlama zaten azalmış olan turizmi daha da aşağı çekti. Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Rusya ve Japonya ülkelerinden gelen turistler şu anda ilçemize gelmiyor. Sadece Koreliler geliyor ancak onların da sayıları yüzde elli düştü. Yeraltını gezip gidiyorlar. Alış veriş yapmıyorlar. Turizm işletmecisi olarak giderlerimizi karşılamakta zorlanıyoruz. Hükümetimizden destek bekliyoruz” dedi.

Turistik eşya satıcısı Ali Cenan Öztürk’te, “Ülkemizde gelişen iç ve dış olaylar sebebiyle turizmin2016 yılında rehberlerden edindiğimiz bilgiler doğrultusunda turist sayılarında düşüşler olmaktadır. İlçemizde de bu sıkıntıların giderilmesini bekliyoruz” dedi.
Turistik eşya satıcısı Ümmiye Büyükkol’da, “Turistler gelmiyor, hiç siftahımızı yok. Turistlere gözleme yapıyorduk ocağı dahi yakmadık. Bu aralar havalarda soğuk gidiyor. Havaların ısınmasını bekliyoruz umudumuz yerli turistlere” dedi.

Derinkuyu Yeraltı Şehrine yılda 300 bin civarında turistler ziyaret ediyor. Mart ayı itibariyle Korellerin başı çektiği az sayıda Malezya, Endonezya, Pakistan turistler ilçeyi ziyarete geliyor.


Haber:Osman Aytekin