İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Seyahat Acentacıları Birliği (TURSAB) tarafından İzmir Fuar Merkezi Expo'da bu yıl onuncusu düzenlenen Travel Turkey 2016 Fuarı'nda yerli ve yabancı çok sayıda şirket ve bölge yerlerini aldı. Türkiye'nin doğusundan batısına kadar yaklaşık 30 ilin ve yüzden fazla turizm firmasının yer aldığı fuarda her yöre kendine özgü değerlerini tanıtıyor. Kapadokya bölgesi de yine önceki yıllarda olduğu gibi tek çatı altında tanıtılıyor. Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KAPHİB, Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Çat’ın yer aldığı stantta gelen ziyaretçilere Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler ve tanıtıcı ürünler veriliyor.

Çok sayıda ziyaretçileri ağırlayan Kapadokya standını Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’da ziyaret etti. 

İzmir Travel Turkey Fuarı hakkında açıklamalar yapan DERSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Göreme Belediyesi Meclis Üyesi Turizmci Mehmet Ali Soydemir, turizm fuarının çok güzel geçtiğini söyledi.
Soydemir yaptığı açıklamada, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra en çok darbe alan sektörlerden biri olan turizmde 2017 yılı için toparlanma olduğunu görüyoruz. Yerli ve yabancı turizmcilerle yaptığımız toplantılarda 2017 yılının daha iyi geçeceği görüşündeyiz. Ülkemizin kalkınmaması için tüm dünya oyunlar kursa da bizim kararlılığımız ve inancımız buna asla müsaade etmeyecektir. Bizler turizmciler olarak önümüzdeki yıllardan çok umutluyuz. Ülkemizin aydınlık geleceklerine olan inancımız sonsuzdur. Bu tür fuar organizasyonları turizmin güçlenmesi ve gelişmesi için önemli rol oynuyor. Bizlerde sektörümüzü daha da ileriye taşımak için burada görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

8 Aralık'ta açılan Travel Turkey 2016 İzmir Fuarı, 11 Aralık Pazar günü akşama kadar açık kalacak.