Nevşehir'in Ürgüp ile Avanos ilçesi sınırları içerisinde bulunan Devrent Vadisi'nde tatilci ve turist gruplarının ilgiyle izledikleri doğal oluşumlu deve görünümlü peribacası çevresinde bulunan koruyucu çitlerin bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle adeta kaderine terk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Kapadokya Bölgesi'nde binlerce peribacasının bir arada bulunduğu ve bu nedenle 'Perili Vadi' olarak da bilinen Devrent Vadisi'ndeki 'Deve' silüetli peribacasının çevresine zemininde aşınmaların meydana gelmesi nedeniyle 2013 yılında koruyucu çit yerleştirilmişti. 

Ama, maalesef ilgisizlik, bakımsızlık ve kontrol edilmeyişi nedeniyle şimdiki perme perişan halini gören yerli yabancı misafirlerden büyük tepki görüyor.

İşte Bölge turizmcisi bir okuyucumuz FİB Haber Whatsapp ihbar hattına gönderdiği şikayetinde; "Bölgeyi ziyaret eden yerli yabancı tatilci ve  turistlerden büyük ilgi gören deve siluetli peribacasının hala hazırda koruma çitinin bu hali tam manasıyla içler acısı... Oysa buralar bizim aynamız... Bu çirkin görüntü ya kaldırılmalı yada yenilenip sağlamlaştırılmalı...Bunu biz görüyoruz yetkililer uyuyor mu? Biri anlatsın bizim gördüklerimizi onlar görmez mi? diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İşte şikayete ek olarak çektikleri fotoğraflarıda FİB Haber Merkezine gönderen duyarlı bir vatandaşımız da Allah aşkınıza, UNESCO tarafından Dünya kültür miras listesinde yer alan Kapadokya bu kadar mı sahipsiz? İl Turizm Müdürlüğü ne iş yapar? Bu görev kimin? Peribacalarını kim koruyor? Eğer yetkili buraya el atamassa zamanla bu muhteşem görüntüden eser kalmayacak.

Her yıl yerli yabancı bir çok turiste ev sahipliği yapan ve binlerce insanın ekmek kapısı Kapadokya'da böyle bir duyarsızlık olamaz.

Kendisi ile görüştüğümüz bir turist rehberide; "Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz arkadaşlar, tek kelime ile rezalet. Bu peribacalarını kim koruyor. Bölge turizminden sorumlu olanlar, bizim bu gördüklerimizi görmezler mi? bunun adı düpedüz ilgisizlik ve büyük sorumsuzluk diyerek tepkilerini dile getirdiler.