Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, mevcut durumda kültür ve turizmi aynı bünyede barındıran bakanlıkta kan uyuşmazlığı sorunu yaşandığına dikkat çekti.

Ülke tanıtımının günümüzde son derece önemli hale geldiğini belirten Dinler, turizmin 1963 – 1982 yıllarındaki gibi, “Turizm ve Tanıtma Bakanlığı” ile "Kültür ve Sanat Bakanlığı" adı altında iki ayrı bakanlık tarafından yönetilmeye ihtiyacı olduğu görüşünde olduğunu ifade etti.

Dinler, Benim Bakanlık Önerim; " Kültür ve Turizm Bakanlığı ayrılsın, sektör : - "Turizm ve Tanıtma Bakanlığı" - "Kültür ve Sanat Bakanlığı" adı altında yönetilsin" dedi.

Dinler, önerisi hakkında şu açıklamada bulundu: Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sayın Başbakan’dan bir dileğim var.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı ayırsın, iki bakanlığın birbirinin gücünü eksilttiği, kültürün bu birleşmede ikinci dereceye düştüğü kanısındayım. 
Neden? Çünkü "turizm" para getiriyor, "kültür" ise para götürüyor. Bu yüzden iki bakanlığın birbirlerine zıt olduğu kanısındayım. Kültür ve turizmin bağlantısını göremiyorum. Ayrıca, Turizm konusu o kadar Meşakkatli bir konudur ki Bakanlığı çok meşgul eder. Öyleki Kültür'e zaman kalmaz.  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölünmesinin, Türk kültürüne, sanatına, edebiyatına daha fazla güç, daha fazla kuvvet katacağı inancındayım. Bu ayrılma, kültüre duyulan saygının bir göstergesi olacak.