Turizm sektöründeki yaşanılan krizi ve kriz yönetimini Kapadokya bölgesi özelinde incelemek ve olası çözümleri tartışmak amacıyla Ürgüp Dinler Otel’de düzenlenen Arama Konferansı sona erdi.

“Turizm Sektöründeki Krizin Kapadokya Ekseninde Yönetimi” başlığı altında Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliği ve Anatolia Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde Ürgüp'te gerçekleştirilen arama konferansına çoğunluğu Kapadokyalı turizmciler olmak üzere kamudan ve üniversitelerden 70 dolayında sektör mensubu ve uzman katıldı.

Toplantının son gününde KAPTİD Başkanı Turizmci Yakup Dinler, Dinler Hotels - Ürgüp'te Kapadokya MYO tarafından düzenlenen "Turizm Sektöründeki Krizin Kapadokya Ekseninde Yönetimi" konulu arama konferansında söz alarak Turizm Sektöründeki Yaşanan Sorunları ve Çözüm Önerileri konusunda düşüncelerini paylaştı. Dinler, toplantıda "Kamu, Mevzuat ve Yerel Yönetimlerin Kriz Çözümünde Etkisi" noktasında sunum gerçekleştirdi.

İki gün süren toplantıdan elde edilecek sonuçlar önceki Akademik Turizm Eğitimi Arama Konferanslarında olduğu gibi kitap olarak yayımlanarak kamuoyu ile paylaşılacak.