Yılda 3 milyon turisti ağırlayan Kapadokya’da, yaklaşık üç bin yatak kapasitesiyle bölge turizminin en büyük yatırım grubu olan Dorak Holding, 2016 yılı içinde uluslararası markaya sahip iki oteli daha hizmete açacak.

Çeşitli konseptlerdeki 9 oteliyle Kapadokya’nın en büyük turizm yatırım grubu olan Dorak Holding’te amaçlarının, uluslararası otel markalarını Kapadokya’ya getirmek olduğunu belirten Dorak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Körükçü, ilk etapta 2016 yılının şubat ayında “Double Tree by Hilton Ürgüp”ü hizmete açacaklarını söyledi. Otelin halen yenilenme çalışmalarının devam ettiğini belirten Körükçü, “Bölgeye yatırımlarımız devam ediyor. Double Tree by Hilton Ürgüp’ten sonra Dedeman Hotel Kapadokya’yı da yatırımlarımız arasına dahil ettik” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre, mevcut haliyle 345 odası bulunan oteli, yaklaşık bir yıl boyunca yenileyeceklerini belirten Körükçü, “2016 yılının son çeyreğinde, toplam 300 odasıyla misafirlerini ağırlamaya başlayacak otelimiz için Sheraton ve Mariott ile görüşülüyor” diye konuştu.